StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal GENIETEN, GENIETEN, GENIETEN.

Donderdag 24 mei is een datum die sinds de loting voor de eindronde, in mijn hoofd zit vastgeroest en al die tijd was mijn enige bekommernis : wat zou het fantastisch zijn indien we op die dag thuis nog een wedstrijd van belang mogen spelen. Westerlo kwam op 24 mei naar de Freethiel en mogen afsluiten met een thuiswedstrijd van belang tegen de topfavoriet, dat heet toch een droomscenario.

Morgen is het zover, maar door het onwaarschijnlijk knap parcours dat WB heeft afgelegd in de eerste 5 wedstrijden, is onze grootste bekommernis nu het realiseren van een onvergetelijke galawedstrijd. Zou het al vaak zijn voorgevallen in de eindronde dat een ploeg op de vijfde speeldag voldoende heeft aan een puntje om zich zeker te weten van promotie ?
Een prestatie die respect verdient en waar Dirk Geeraerd en zijn technische en medische staf, met recht bijzonder fier op mag zijn. Het motto voor donderdag moet dan ook “genieten van begin tot einde”, zijn.

En zoals zo vaak ligt winst en verlies heel dicht bij mekaar. De tegenstander van donderdag Westerlo gaat thans door een diep dal na het mislopen van de promotie met als pijnlijk gevolg het vertrek van voetbalmonument Jan Ceulemans. Als ik stel dat winst en verlies mekaar vaak op de hielen zitten, dan bedoel ik uiteraard dat Westerlo morgenavond de pijn van het niet-promoveren extra zwaar zal aanvoelen wanneer het noodgedwongen zal worden geconfronteerd met de dolle vreugdetaferelen op de Freethiel. Op sportief vlak heeft het in deze eindronde nooit een rol van betekenis vervuld. Het verlies al meteen op de openingsspeeldag in Eupen, was veelzeggend en symbolisch voor het hele seizoen van Westel. Niet terecht, maar daar kan men zich natuurlijk geen hele eindronde achter verschuilen en als diezelfde omschrijving ook van toepassing is voor het hele voorbij seizoen van Westerlo in eerste klasse, is er meer aan de hand. Jammer, want Westerlo was een ploeg die veel sympathie genoot in voetbalminnend België omdat het met zijn beperkte mogelijkheden, een prachtig palmares heeft bijeengevoetbald. Niet altijd in prijzen uitgedrukt, maar een bekerfinale, een ereplaats of deelname aan play-off 1, dat is toch grandioos voor een provincieclub als Westerlo. Daar komt nu voorlopig een einde aan voor wat betreft voetbal op het hoogste niveau, maar van sterke man Herman Wijnants mag worden verwacht dat hij zijn troetelkind binnen de kortste keren weer wil afzetten bij de grote jongens.

En ja Westerlo, dat is uitgerekend de ploeg waar WB misschien wel de basis legde voor een onverbeterlijke eindronde. Natuurlijk waren we met die 4-1 tegen Oostende op een geweldige manier gelanceerd, maar de 1-2 winst in ’t Kuipke en vooral de manier waarop, was toch van het niveau supergenot. Wat een feestje was dat daar ? Ik meen dat het vertrouwen in de spelersgroep toen
Waasland-Beveren neemt morgen afscheid van 3 geweldige clubspelers. Spencer Verbiest trekt naar Cappellen, Jan Masureel gaat ongetwijfeld Deinze versterken en datzelfde mag worden verwacht van Joachim Van Damme bij KV Mechelen. Wellicht mogen zij morgen rekenen op een applausvervanging (komt Verbiest in aanmerking om te spelen) ?
Spencer is helaas voor hem op een ongelukkig moment in de lappenmand belang waardoor hij de cruciale fase van het kampioenschap aan zijn neus zag passeren. Wat Van Damme en Masureel o.a. in de eindronde nog lieten zien, getuigt van een uitzonderlijke clubmentaliteit.
Zichzelf nog op die manier weten te motiveren, wetende dat hun toekomst volgend seizoen elders ligt, zoiets verdient het grootste respect. Bedankt gasten voor jullie ruim aandeel in de promotie !
Tot slot nogmaals een dikke proficiat aan de technische en medische staf, evenals de spelers en het management. De collectiviteit en fantastische groepssfeer waren ons geheim wapen. Na de winterstop hebben Cavens en Radzinski de kroon op het werk gezet, maar hiervoor werd in de eerste seizoenshelft wel een formidabele basis gelegd. We mochten dit seizoen liefst 25 overwinningen in competitieverband laten optekenen en dat zijn bijna ongeziene cijfers.
Merci Waasland-Beveren, het was schitterend supporter te mogen zijn.

Patrick Van Wesemael.