Onana centrale figuur in galawedstrijd.
Met een doelpunt, een assist en een strafschop op hem gemaakt, was Hervé Onana donderdagavond de centrale figuur tijdens de zesde en laatste wedstrijd van de eindronde.
Deze eindronde werd voor Waasland-Beveren werkelijk een sprookje, want met 16 op 18 (5 overwinningen en het puntje van de promotie in Oostende vorige week), heeft WB een droomscenario neergezet.

Wat een prachtig décor voor een galawedstrijd donderdagavond. Tropische temperaturen, veel supporters en een 50tal oud-spelers met een verleden bij SK Beveren of RS Waasland. Na de nodige huldigingen, ging Westerlo het best van start met al na 4 minuten de 0-1. De bezoekers bleven nog even doorgaan op dat elan en het had best zomaar 0-2 kunnen staan na een kwartier. Dat kwartiertje was voor de spelers van Waasland-Beveren schijnbaar voldoende om de feestelijkheden van zondagavond op de Beverse markt, te doen vergeten. De mannen van Geeraerd kwamen scherper in de wedstrijd en de combinaties lukten met de minuut beter.
Toch bleef Westel gevaarlijk leep op de counter loeren en moest Clepkens attent blijven.
Alhoewel van geen belang meer, gaf de gelijkmaker van Onana op een voorzet van Seoudi toch een wat gemakkelijker gevoel. In een Charleroi-Antwerpscenario van een paar weken geleden, hadden de talrijke aanwezigen immers weinig trek.

In de tweede helft trok WB de lijn van het laatste half uur van de eerste helft, tot eenieders voldoening door. De mannen van Jan Ceulemans zakten diep weg en dat de 2-1 zou komen voelde men zo aankomen, vraag was alleen wanneer. Op het uur snoepte Onana een bal af en bediende Gust Da Silva die zijn grote vorm in de eindronde onderstreepte met de 2-1. En toen was het de beurt aan Tomasz Radszinski. Hij kreeg nog 20 minuten om in zijn 500ste wedstrijd in het betaald voetbal voor een extraatje te zorgen. Alles werd in het werk gesteld om Tomasz een doelpunt te gunnen, maar ofwel miste hij zijn controle, ofwel werd hij voor buitenspel teruggefloten. Het was Hervé Onana die het feestvarken een handje toe zou steken. Hervé werd foutief gepakt in de zone van de waarheid (was echt geen cadeautje hoor) en alhoewel een gedeelte van de supporters de naam van Clepkens scandeerden, klaarde Radzinski de klus vanop de stip proper. De 3-1 eindstand was louter voor de statistieken interessant, maar anderzijds toch ook een zeer waardige afsluiter van een fantastisch seizoen.
Iedereen is toe aan een dik verdiende rust, want nu we volgend seizoen Jupiler Pro Leaguevoetbal mogen spelen, zal het vroeg dag zijn.