StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Rashid Bourabia ziet WB wel zitten.
Een tweetal weken geleden liet Rashid Bourabia in een kranteninterview al eens in zijn kaarten voor volgend seizoen kijken door te stellen dat hij ooit nog wel eens voor Waasland-Beveren zou willen voetballen. Misschien is die “ooit” wel dichterbij dan we denken, want eerder toevallig kwam ik aan de weet dat die interesse van Rashid wel degelijk concreet is. Of de liefde wederkerig is, daar heb ik het raden naar, maar het feit dat spelers naar hun oude stal willen terugkeren, wil ook zeggen dat het er niet zo slecht was. Toen ik van de clubleiding opdracht kreeg een 40tal oud-spelers van KSK Beveren uit te nodigen voor de galawedstrijd van WB tegen Westerlo, bracht het lot mij bij Stephan Demets. Stephan was vorig seizoen t2 bij Tubeke en zal vanaf dit seizoen worden opgenomen in de technische staf van Bergen. Toen ik opmerkte dat hij daar met Bourabia een oud-speler van WB zou ontmoeten, repliceerde Demets meteen dat hij op de club (in Bergen dus) had horen vertellen dat die terug naar Waasland-Beveren zou gaan.
Ik mag aannemen dat dit één van de zovele kandidaturen is die dagelijks op het clubsecretariaat in de bus vallen, maar vond het toch een leuk weetje. Overigens, na een bijzonder sterke start van Bourabia bij Bergen waarin de Marokkaan tijdens de heenronde bijna voortdurend een basisplaats had, viel hij na de winterstop stevig terug, raakte geblesseerd en was hij tijdens play off2 meestal bankzitter met enkele invalsbeurten. Zijn kennismaking met het eersteklassevoetbal is dus geen onverdeeld succes geweest, maar Rashid is zeker iemand die recht heeft op een tweede kans en waarom niet bij WB ?

* Overzichtje aanwezige oud-spelers op de galamatch tegen Westerlo.
Het was geen eenvoudige klus om op enkele dagen tijd nog een 40tal oud-spelers van KSK Beveren te polsen naar hun interesse om de laatste wedstrijd van de eindronde tussen WB en Westerlo bij te wonen. Bovendien was het uit een lijst van 250 oud-spelers niet gemakkelijk kiezen van wie wel en wie niet. Daarom de computer een zoekopdracht meegegeven om een 60tal kandidaten te selecteren (niet iedereen was in de mogelijkheid om te komen vanwege werken met de late shift tot reeds op verlof).
Toch was het lijstje best nog aanzienlijk, ook al verscheen niet iedereen op de grasmat die daar werd verwacht omwille van enkele misverstanden. Jean-Marie werd door zijn vrouw bij mij als “haast zeker aanwezig” toegezegd, maar hij zat in Frankfurt en blijkbaar was de trein niet tijdig op zijn bestemming geraakt. Nu ja, wie regelmatig met de trein pendelt, weet dat de NMBS op beslissende momenten wel eens een steekje durft laten vallen.
Trouwens, dit initiatief werd bijzonder op prijs gesteld door de aanwezige oud-gedienden.
Ook nog een babbel gedaan met Kristof Arys, ex-doelpuntenmaker van RS Waasland die vorig seizoen aan de slag was bij het West-Vlaamse Boezinge en volgend seizoen voor Gullegem gaat voetballen. Arys, ik had hem vroeger graag bij KSK Beveren wel eens in de vuurlijn zien staan.

Dit is het spelerslijstje waarvan ik met bijna 100 procent zekerheid weet dat zij er waren :
- Jean Janssens
- Freddy Buyl
- Bert Dhont
- Jacques roelandt
- Urbain Braems
- Franky Frans
- Bert Cluytens
- Hervé Vanovertvelt
- Bart Van den Eede
- Eddy Jaspers
- David Van Hoyweghen
- Carl Massagie
- Heinz Schönberger
- Danny Pfaff
- Marc Van Britsom
- Hans Belligh
- Tony Herreman
- Steven Wostijn
- Fred Truyens
- Robby Buyens
- Jacky Boonen
- Kristof Imschoot
- Van Gremberghe Fred
- Van De Putte Kris
- Dirk Volckerick
- Peersman Luc
- Toon Pfaff
- Patrick Verhoosel
- Eddy roelandt
- Robert Rogiers
- Bart Selleslaghs
- Paul Lambrichts
- René Cool
- Pierre Van den Broeck
- Dirk Van Oekelen
- Omer Janssens
- Peter Meeusen
- Rik Pauwels
- Thierry flies
- Chidi Nwanu
- Enzo Neve

PVW.