StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Tweede versterking binnen.
Vorige week raakte bekend dat WB zich had versterkt met Gertjan Martens van KV Oostende. Deze centrale verdediger moet als pasmunt worden gezien wanneer het duo Lardenoit-Doumbia door één of andere omstandigheid wordt ontwricht. Hiermee bedoel ik geenszins dat Gertjan hoofdzakelijk als invaller naar de Freethiel werd gehaald, want spelers kunnen in de loop van een seizoen zowel in positieve als negatieve zin evolueren. In dat verband verwijs ik graag naar de evolutie die Kassim Doumbia heeft doorgemaakt.
Begonnen als nieuwkomer aan het seizoen op de bank, maar sinds de blessure van Spencer Verbiest week na week betrouwbaarder en efficiënter geworden. In die optiek is het zeker een schitterende zaak dat Kassim gisteren zijn verblijf op de Freethiel met 2 seizoenen heeft verlengd.

Ook gisteren raakte bekend dat Alain Pierre Mendy een akkoord heeft bereikt met Waasland-Beveren. Deze prille twintiger is een centrale verdediger die overkomt van Brussels waar hij tot de betere spelers werd gerekend. Nu zullen sommige mensen zich afvragen of bij de betere spelers van Brussels horen wel een betrouwbare referentie is, weet dan dat in het multi-culturele Brussels een pak talent rondloopt, maar dat het kneden van zo’n team met meerdere nationaliteiten, de moeilijkste opdracht is voor de trainer.
En wees gerust, de mensen die zich met de transfers bezig houden, beseffen maar al te goed dat er ook nog een aantal jongens met eersteklasse-ervaring moeten volgen.
Als overigens Van Damme (zeker), Paulussen (zeer waarschijnlijk) en De Silva en Rowell (willen misschien zelf wat meer speelgelegenheid elders) Waasland-Beveren zouden verlaten, moet de kern sowieso OOK in de breedte worden versterkt.

PVW.