StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Dirk Geeraerd en WB gaan samen nog minstens een jaartje door.
Donderdagavond maakte de Gazet van Antwerpen op zijn website bekend dat Dirk Geeraerd en Waasland-Beveren hun samenwerking nog met een jaartje verlengen en wat mij betreft is dat een schitterende zaak. Geeraerd heeft de voorbije 2 seizoenen fantastisch werk gepresteerd op de Freethiel en deze contractverlenging is dan ook niet meer dan zijn verdiende loon.
De Oudenaardenaar liep er de voorbije weken wat ongemakkelijk bij, maar gelukkig was dat niet te merken aan de prestaties van zijn team. De motivator bij uitstek zag de club in snel tempo stappen zetten naar professionalisering, maar werd wat ongeduldig toen voorstellen in zijn richting lang uitbleven en als die er dan toch kwamen, zagen die er allesbehalve uit zoals Dirk ze in zijn gedachten had. Waasland-Beveren van zijn kant leek weinig haast te maken omdat het van mening was dat Dirk nog een lopende overeenkomst had en mits een aanpassing van de cijfertjes, alles wel in orde zou komen. Gedurende een week ontstond er een padstelling tussen beide partijen en Dirk was zelfs een keertje boos weggelopen op een etentje met de spelers en het bestuur, maar tot mijn grote voldoening als we GVA mogen geloven, zijn de plooien nu helemaal glad gestreken.

Goeie zaak, want Dirk is de sportieve architect van dit succesteam. Op een minimum van tijd wist hij vorig seizoen de bijna onmogelijke klus te klaren om 2 spelerskernen op enkele weken tijd tot een succesformatie te versmelten. Hoe zag nu ook weer de rangschikking na 10 speeldagen en de met 1-3 gewonnen partij in Boussu Dour er uit ?
En Geeraerd had de beschikking over geen slechte ploeg, maar zeker geen elftal dat door iedereen resoluut als favoriet voor promotie werd bestempeld.
Dat Waasland-Beveren het schopte tot een testwedstrijd tegen het veel meer gefortuneerde en getalenteerde Bergen en daarin tot de 85ste minuut overeind bleef, was een huzarenstukje van Geeraerd en co.

Het sprookjesseizoen van vorig seizoen overtreffen leek een utopie, het evenaren een knalprestatie. De start was met 15 op 15 verbluffend, maar daarna werd heel even een versnelling lager geschakeld. Maar slecht draaide het dit seizoen nooit,hoogstens één week wat minder, maar dat was toevallig de week voor de winterstop waarin wellicht de titel werd verspeeld toen op de Freethiel op amper 7 dagen tijd 5 punten werden verspeeld tegen Woluwe en Heist. Het godsgeschenk voor WB volgde na nieuwjaar in twee delen toen eerst Jurgen Cavens en even later Tomas Radzinski werden overtuigd om naar de Freethiel te komen. WB liet nog nauwelijks steken vallen en de wel eens als “verdedigend” afgeschilderde Geeraerd, bewees dat als hij over het juiste materiaal beschikt, het niet eens zo’n kunst is om offensief voetbal te brengen. Anderzijds toonde hij dus vorig seizoen aan om met beperkte mogelijkheden (en dat zeg ik uiteraard met het grootste respect voor de jongens die dat geweldig seizoen draaiden), Dirk toch in staat is een bende hongerige leeuwen/wolven tussen de lijnen te sturen en daarmee ook resultaat te boeken. Besluit : deze 2 succesjaren met Dirk Geerard aan het sportieve roer, zijn geen toevalstreffers. Hij verdient deze nieuwe kans op het hoogste niveau en wedden dat hij er opnieuw in slaagt tegen 28 juli een hecht blok te formeren.

Waar ik het soms wat moeilijk mee heb is dat Dirk af en toe warm en koud tegelijk blaast. Het ene moment zwaait hij met de loftrompet voor de supporters van Waasland-Beveren, maar het eerste het beste incident is vaak voldoende om zijn mening compleet te herzien.
Hij laat zich veel te gemakkelijk leiden door zijn emoties. Wat heeft het zin zich af te reageren op een klein groepje supporters die hem te pas en te onpas op de korrel neemt. Ik zou liever zien dat hij zijn mening over de supporters van Waasland-Beveren vormt op de overgrote meerderheid die wél veel sympathie en respect opbrengt voor zijn prachtig werk. De perfectie nastreven Dirk is een te bewonderen ingesteldheid, maar helaas bestaat die ook in trainersland niet.

Tot slot : ook David Penneman blijft langer op de Freethiel, terwijl onze keeperstrainer de kalender afwacht om te zien of die te combineren valt met zijn beroepsbezigheden.

PVW.