StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* SUPPORTERSCLUB DEN BELLYS ZWAAIT TWEEDE KLASSE UIT.
Vrijdagavond nam supportersclub Geel-Blauw Den Belly’s uit Bornem, op een feestelijke, maar serene wijze afscheid van een onvergetelijk seizoen. Dat seizoen was er eentje om van a tot z van te genieten. Het begon met een onwaarschijnlijk knappe 15 op 15 en eindigde met de, weliswaar overbodig gewonnen galawedstrijd tegen Westerlo, want de promotie werd een week voordien in Oostende verzekerd. Tussen deze 6 overwinningen door, zaten nog eens 20 driepunters zodat de supporters van Waasland-Beveren voldoende aanleiding hadden om feestjes te bouwen en de meesten nu wellicht bijzonder blij zijn dat er een drietal weekjes platte rust volgen. Want ja, het gaat ontzettend snel ! Op 18 juni mogen de spelers medische testen komen afleggen en een weekje later nl op maandag 25 juni begint een voor de spelers periode van hard labeur waarop we zeker de komende weken voldoende terug zullen keren.

Maar opnieuw naar het supportersfeest van Den Belly’s van vrijdag 1 juni ll.
De weergoden waren ons gunstig gezind, want in het begin van de week voorspelde het KMI nog frisse temperaturen zo rond de 15 graden. Tegen de voorspellingen in kwam daar elke dag een graadje bij zodat we op vrijdag van ons aperitief konde genieten bij een graad of 20 en dat voelde als het pas afgelopen seizoen aan : super ! Vanaf 19 uur kwamen de feestgangers vlot toe. Ons vast gezelschap van de Beverboys onder leiding van Els Van De Vyver, had toen al een lekkere cava achter de kiezen, maar dat had Els dubbel en dik verdiend als nu al enkele jaren na mekaar eerste inschrijver voor de bbq. Het spelersgezelschap bestond uit onze peter Kristof Snelders en Katrien, Jurgen Cavens en dame en Sam Vermeylen. Het bestuur was vertegenwoordigd door Dirk Poppe met echtgenote Carine en Hennie Van Gijsel met Gerda. Tof ook dat onze manager zijn rechterhand Danny De Maesschalck en Sylvie had meegebracht, of was het omgekeerd ?

Omstreeks 20 uur schoven de 66 gasten aan tafel aan voor een lekkere barbecue en heerlijk dessertenbuffet geserveerd door keurslagerij Van Gijsel . De sfeer was bijzonder gezellig, maar niet overdreven uitbundig. Snellie zette zo rond 22 uur zijn joker in om met Angèle (vrouw van onze president) rond te gaan met het 21-spel. De verkoop was schitterend waarvoor een dikke merci aan beiden. De hoofdprijs werd net zoals vorig seizoen gewonnen door Paul Vanderbiesen en eerlijk toegeven, dat kan geen toeval meer zijn. Paul, je bent onovertroffen goed ! Proficiat makker en geniet ervan ! Tussendoor kreeg Rudy Beck nog een dankbaar applaus voor zijn immer gesmaakte bijdragen op onze website. Bedankt ook namens Iris en mijzelf voor de lekkere snoepjes die we mochten ontvangen voor het onderhouden van diezelfde website.

Zo rond 23.30 uur nam de eretafel afscheid van het feest. Voor het bestuur wachtte ongetwijfeld een drukke zaterdag, zondag, maandag en zo kan ik nog wel enkele dagen en weken doorgaan. Cavens vertrekt vandaag zondag met vakantie, Sam Vermeylen kruipt nog even achter de studieboeken en Snellie hoopt maandag meer duidelijkheid te krijgen naar volgend seizoen toe. En mooi toch, Dirk Poppe maakte voor zijn vertrek nog even tijd voor een deugddoende bedanking naar de supporters en onze supportersclub.

De overblijvers kregen de kans om vanaf dat moment het dansfeestje in te zetten, maar alhoewel er voldoende leute was, werd er weinig gedanst. Zou het iets te maken hebben met de toenemende leeftijd bij een aantal van ons ? Nu ja, de optredens van Dennie en Yves wanneer ACDC door de luidsprekers galmde, maakte alles goed en was om vingers en duimen van af te likken. Als organisator Schuermans van Werchter aanwezig was geweest, hadden zij ongetwijfeld een uitnodiging gekregen voor de eerstvolgende editie van het festival en dan bedoel ik wel degelijk Yves en Denny en niet zo zeer ACDC. Bijkomend voordeel voor onze lokaalhouder Jo : het plafond van het zaaltje is opgeblonken met kennis van zake met dank aan Denny. Maar ook Johnny en Honoré hadden de smaak goed te pakken. En als het lijflied van Ronny VDB werd gespeeld (Vrienden voor het leven), bleef alleen nog Mirko op zijn stoel achter.

Supportersclub Geel-Blauw Den Belly’s kan opnieuw terugblikken op een dijk van een activiteit. We zijn hier in Klein-Brabant een beetje afgelegen als supporters van WB, maar aan het enthousiasme hier voor de Freethiel, mogen er in het Waasland veel een voorbeeld nemen. Af en toe wat publiciteit voor de eigen winkel, wie zal het mij kwalijk nemen ?
Interesse om lid te worden ? Stuur maar een mailtje naar info@geelblauwdenbellys.be
De komende dagen proberen we nog wat foto’s van de bbq online te zetten, maar in afwachting al een foto genomen door een fotograaf van Publi Nieuws, dat is het reclameblad van Klein-Brabant.

PVW.

publi news