StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Ivoorkust zet eerste stap naar WK.
Terwijl voetbalminnend Europa vanaf vrijdag in de ban zal zijn van het Europees landenkampioenschap, worden in Afrika al de eerste groepswedstrijden afgewerkt in het kader van het volgend wereldkampioenschap. Ivoorkust nam meteen een goeie start door Tanzania met 2-0 opzij te zetten. De goals van Ivoorkust kwamen op naam van Kallou en de onvermijdelijke Didier Drogba. In de ploeg van de winnaars zaten o.a. Copa, Lolo, Eboué en Gervinho als ex-Beverenspelers.

* Het wordt weer wennen aan de namen van spelers uit eerste.
Herkennen jullie dit fenomeen een beetje ? Wanneer men een vijftal jaar niet meer aanwezig is op het hoogste niveau, verslapt de aandacht voor hetgeen er in de Jupiler Pro League gebeurt. Het eerste seizoen valt dat nog redelijk mee, maar na het vijfde seizoen ebt de interesse steeds verder weg (van altijd naar boven te kijken krijgt men op den duur last in de nek zeker). Nu nog trekken de verschuivingen in tweede sneller mijn aandacht dan die in eerste. Dat moet vanaf nu uiteraard anders. Maar een mens wendt snel aan verbeteringen. De aandacht die tweedeklassevoetbal in de media krijgt, is zeer miniem. Het Belgacom-project heeft voor de gelukkigen die deel mogen uitmaken van het kransje begunstigden hierin wel wat verandering gebracht, maar met de kranten is het op dat vlak pover gesteld. Probeer in de editie Mechelen van de meeste kranten maar eens iets te vinden over Tubeke-WB ?

* KV Mechelen moet knopen doorhakken of steekt Paulussen een handje toe ?
De voorbije weken werd hier en daar geopperd dat Laurens Paulussen, indien hij Achter de Kazerne geen goede vooruitzichten zou hebben op een basisplaats, misschien nog een jaartje langer aan WB zou worden uitgeleend door KVM. Die ontwikkeling zien de supporters van WB wel zitten, maar het bondsreglement steekt stokken in de wielen. Dat vermeldt immers dat spelers niet meer dan 2 jaar mogen worden uitgeleend. Het zou mij verbazen indien dit artikel niet de nodige afwijkingen/achterpoortjes voorziet om hieraan te ontsnappen, maar hierop attent gemaakt door Rudy Beck, bleek dit bij navraag toch te kloppen. Als er dus een derde seizoen WB komt voor Laurens Paulussen, kan dat alleen maar tot stand komen dor middel van een definitieve overgang. Misschien ligt de bal wel in het kamp van Laurens zelf, want als hij twijfelt aan zijn speelkansen bij de nieuwe werkgever van Joachim Van Damme, doet hij er goed aan om aan te dringen op gunstige transfervoorwaarden bij KV.

PVW.