StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Kan Diallo tot revelatie uitgroeien ?
Is echt geen grap hoor ! Hij werd vorig seizoen bij Oostende gehaald en aangekondigd als één van de betere flankverdedigers uit tweede klasse. Als daarvan uitgerekend in het seizoen waarin de promotie werd behaald, maar weinig van gebleken is, eist zo’n kop van een artikel wat meer toelichting natuurlijk.

Hij kwam vanuit het Alberparkstadion met goeie papieren naar de Freethiel. Guinees international en één van de betere flankverdedigers in de toen nog Exqi League. Dat hij in een ploeg die bijna een heel seizoen lang op behoorlijk goed niveau draaide, niet eens een basisplaats wist af te dwingen, zegt veel over het waarom de Afrikaan nog onderaan het hartveroverende spelerslijstje van de supporters staat. Ik mag voor Ibrahima hopen dat hij tot nu toe een schaduw is geweest van de voetballer die hij bij Oostende was, want op wat schamele klasseflitsen na, kon de Gunees maar amper bekoren tot nu toe. Te nonchalant, veel balverlies en nauwelijks efficiënt. Sommige supporters hadden zelfs liever Diallo zien vertrekken en met Masureel aan het seizoen begonnen.

Waarom dan zo iemand naar voor durven schuiven als mogelijk toekomstige revelatie op het hoogste niveau ? Dit is uiteraard een louter intuïtief aanvoelen. Op het recentste Afrikaans landenkampioenschap, was Diallo bij de betere spelers van zijn natie en ook al moeten we niet te hoog oplopen met het niveau van dat tornooi, het zegt wel iets.
Zou het kunnen dat het gevechtsvoetbal in tweede klasse hem minder ligt en dat hij met zijn techniek en snelheid een grotere kans op slagen maakt in eerste ? Gewoon wat kletspraat in afwachting van de bespreking van nieuwe spelers of een soort kortstondige profetische inval ? Ach ja, heb er niet eens een idee van of Ibrahima mag/wil blijven, maar het was een inval waarvan ik zelf benieuwd ben naar het antwoord. Supporters moeten misschien eens leren inzien dat voetbalgeluk elders evenmin voor het grijpen ligt. We jagen als gekken op internet naar geruchten/transfers ivm onze favoriete club en durven daarbij wel eens over het hoofd zien dat hetgeen we in eigen rangen hebben rondlopen, niet altijd hoeft onder te doen. Uiteraard zullen heel wat spelers gehaald worden om de stap naar eerste klasse op een verantwoorde wijze te zetten, maar afgelopen seizoen heeft aangetoond dat in de spelersgroep van Dirk Geeraerd een aantal jongeren zitten die nog voldoende rek hebben op hun ontwikkelingsproces. Doumbia, Da Silva, misschien dus ook Diallo en wie weet de pas aangeworven Mendy. Of die rek voldoende elastisch is om zich in de Jupiiler Pro League te profileren, dat is zowel voor betrokken spelers als supporters een interessante uitdaging de komende 12 maanden.

PVW.