StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* WB oefent tegen Damme.
Het vastleggen van een geschikt oefenprogramma lijkt een stuk minder gemakkelijk dan een buitenstaander zal veronderstellen. Vooreerst was WB nog volop in eindrondekoers toen de meeste eersteklassers die zekerheid hadden over volgend seizoen, al volop aan de voorbereiding van het seizoen 2012-2013 konden werken. En ook het prijskaartje dat aan bepaalde tegenstanders kleeft, wordt per seizoen schrikwekkend opgetrokken. Uiteraard is het voor de supporters altijd fijn in de voorbereiding eens tegen een ploeg met naam en faam te kunnen spelen en in theorie is dat perfect mogelijk. De bedragen die echter gevraagd worden, swingen steeds meer de pan uit waardoor het onverantwoord is voor de vragende partij om zulke zotte bedragen op te hoesten en deze sommen veel beter voorbehouden worden voor andere vaak veel nuttiger zaken.

Op vrijdag 30 juni speelt Waasland-Beveren vriendschappelijk tegen eersteprovincialer Damme. De ploeg van o.m. Olivier De Cock, kondigt op zijn website fier de komst van Snelders, Cavens en Radzinski aan. In de maand juli trekt het gezelschap van Dirk Geeraerd voor enkele dagen naar het gereputeerde oefenkamp in het Drentse Delden.

* Diallo speelt vanavond topper tegen Egypte.
Voor Ibrahima Diallo zal de rust kort zijn. Op het moment dat in Polen en Ukraďne het EK wordt afgewerkt, is men in Afrika volop bezig met de groepswedstrijden die recht geven op deelname aan het volgende WK. Diallo speelt vanavond zijn derde wedstrijd in amper tien dagen tijd. De vriendschappelijke oefenpot werd met 1-2 verloren van Kameroen, maar op zondag 3 juni werd met 0-1 gewonnen van Zimbabwe. Deze namiddag volgt het interessante duel met Egypte dat eveneens zijn eerste partij winnend afsloot. Diallo stond in beide matchen 90 minuten op het veld.

Zaterdag deelden het Marokko van Gerets en Ivoorkust de punten. Het werd een, op de score afgaande, een boeiende match die op 2-2 eindigde. Thuisploeg Marokko kon pas in de slotminuut langszij komen. Voor Ivoorkust is dit een schitterend resultaat, want het heeft nu 4 op 6. In de kern van Ivoorkust is sinds geruime tijd opnieuw ex-KSKB’er Marco Né opgenomen. Né bleef overigens op de bank, net als o.a. Yaya Touré die na een slopend seizoen met Manchester City achter de hand wordt gehouden en rust werd gegund. De goals van Ivoorkust kwamen op naam van Kallou en Colo Touré.

PVW.