StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Zondag 22 juli fandag op de Freethiel.
Toch maar noteren in jullie drukke agenda : op zondag 22 juli is het fandag op de Freethiel. Over welke activiteiten precies zullen doorgaan, is mij nog niet zoveel bekend, maar ga er gerust van uit dat er zeker een kennismaking met de vernieuwde spelersgroep op het programma staat. En een bijbehorende galawedstrijd ? Daar is al veel langer vraag naar, maar de strenge veiligheidsvoorschriften hebben in het verleden altijd stokken in de wielen gestoken.

* Heeft Micka Seoudi eerste klasse in de benen ?
In afwachting van de bespreking van nieuwe spelers, is het altijd prettig even vooruit te blikken naar de verwachtingen van eigen spelers. Micka Seoudi liet de degradatie naar derde met RC Doornik aan zijn neus voorbijgaan en koos voor het Waasland. De bovengemiddeld getalenteerde Fransman mag terugblikken op een zeer geslaagd seizoen. In de eerste oefenwedstrijd van het seizoen scoorde hij fraai met het hoofd tegen STVV en dat was blijkbaar geen toevalstreffer. Micka heeft vista (remember assist voor de winninggoal van Cavens op Eupen in de eindronde) en techniek te koop. Daarenboven heeft hij een scherpe neus voor doelpunten en dat is altijd goed meegenomen.
Lichte twijfels zijn er soms omtrent de fysieke paraatheid van de middentwintiger. Seoudi zit dikwijls meteen goed in de wedstrijd, maar met een uur voetballen in de benen durft hij wel eens uit beeld verdwijnen. Als mogelijke oorzaak voor dat terugvallen werd in het verleden wel eens verwezen naar het veelvuldig pendelen tussen zijn woonplaats Maubeuge en het Waasland, maar ik meen een tijdje geleden opgevangen te hebben dat daarin verandering zou komen. Razend benieuwd hoe deze klassevoetballer bij wie het soms lijkt alsof de bal aan zijn voeten blijft kleven, deze volgende opwaartse stap in zijn carrière zal verteren. Als hij ook fysiek nog een tandje kan bijsteken, heeft Waasland-Beveren met Mickael Seoudi een fantastische speler in zijn rangen die niet lang meer onopgemerkt zal blijven bij de concurrentie.

PVW.