StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Sarki is geen WB’er meer.
In de Freethielsprokkels van zaterdag vroeg ik mij af wat er met Emmanuel Sarki zou gebeuren. Navraag heeft geleerd dat hij een aflopend contract had en dus niet meer in dienst is van Waasland-Beveren. Tot nader orde is Jean-Paul Kielo-Lezi dat nog wel.

Het venijn qua transfers zat hem vorige week duidelijk in de staart. D’Ulivo kwam, Masmanidis bijna en Diallo en Van Hoey besloten in samenspraak met de clubleiding hun voetbalgeluk elders te zoeken. Nu het hervatten van de trainingen met rasse schreden nadert, wordt de druk op de transferverantwoordelijken deze week verder opgevoerd.
Het zou immers prettig zijn voor Dirk Geeraerd dat hij met een in aantal deftige spelersgroep aan de voorbereiding kan beginnen en dat is momenteel niet het geval.
Waarom het allemaal iets langer duurt dan gehoopt ? Ik heb er uiteraard het raden naar, maar misschien heeft men een aantal jongens op het oog die contractueel nog vast liggen.
In dat geval moet er onderhandeld worden met de club die eigenaar is van de betreffende speler en zulke gesprekken slepen vaak tergend lang aan. Het is dus best mogelijk dat ook ditmaal pas in de tweede helft van de week knopen worden doorgehakt.

* Kan WB lessen trekken uit het EK ?
Het Europees Kampioenschap voetbal komt stilaan in een beslissende fase. Met Polen, Rusland, Zweden en Nederland, zijn al een aantal landen met naam gesneuveld waarvan werd gedacht dat ze de groepsfase zouden overleven. Neem nu Nederland bv. De spelerskern van Bert Van Marwijk barst in offensief opzicht uit zijn voegen, maar het team draait vierkant. Nu heeft klasse nooit een garantie betekend voor resultaat, maar het is best een bijkomend boeiend gegeven dat diezelfde coach en diezelfde spelersgroep 2 jaar geleden in Zuid-Afrika op een zucht van de wereldtitel strandde.
Het is misschien ver gezocht, maar de les die WB en uiteraard veel andere clubs hieruit kunnen trekken is dat het meestal geen nadeel is om getalenteerde spelers in de kern te hebben, maar met een prima sfeer en groepsmentaliteit, kan ongelooflijk veel worden gecompenseerd. Als supporter zien we graag ronkende namen aansluiten bij onze favoriete club en met Cavens en Radzinski hadden we weinig redenen om te mopperen, maar jongens die bereid zijn de mouwen op te stropen en voor mekaar door een vuur te gaan, zijn minstens even belangrijk.

PVW.