StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Legertje nieuwkomers palmt Freethiel in.
Er werden de voorbije dagen op en rond de Freethiel behoorlijk wat wenkbrauwen gefronst over het iets te lang uitblijven van het betere spelersmateriaal. De nadruk lag veel meer op het vertrek van Van Damme, Paulussen, Diallo, Masureel, Van Hoey, Onana, Sarki, Bou-Sfia en wie weet ook JP en Rowell, dan op de nieuwkomers Cosemans, D’Ulivo, Mendy en Gertjan Martens. Wat Kielo-Lezi en Rowell betreft, voor mij hoeven die jongens niet weg, maar op basis van hun speelgelegenheid vorig seizoen, heb ik niet het gevoel dat Dirk Geeraerd op beiden rekent nu de Jupiler Pro League er aankomt. Mike De Silva zit qua speelminuten evenmin in een bevoorrechte situatie, maar hij kleurt waarschijnlijk wat beter tussen de lijntjes.

Het was dinsdag een bewogen namiddagje/avond op de Freethiel. Eerst kwam Bergen-verdediger Siebe Blondelle zijn handtekening plaatsen, kort daarna was het de beurt aan de Genkse rechterflankspeler Dugary en bij het vallen van de avond werd ook de komst van Westerlo-smaakmaker Rachid Farssi aangekondigd. Aan dit tempo dreigt tegen het hervatten van de trainingen maandag zelfs een overbevolking. En zeggen dat sommige dachten dat ons transferclubje in slaap was gedommeld. Zo was het natuurlijk niet, maar wellicht was in een aantal dossiers de ontknoping echt close en dan kan het wel eens gebeuren dat alles binnen een paar uur tijd plots in de juiste plooien valt.

Siebe Blondelle is een 26-jarige Belgische verdediger die dus niet kan opgeroepen worden voor de Afrika Cup en van wie men hoopt dat hij beter doet dan Ibrahima Diallo. Siebe is uit Herzele afkomstig en een beetje streekgenoot van trainer Dirk Geeraerd. Vorig seizoen toen Bergen en WB liefst 5 keer tegenover mekaar stonden, was Blondelle nagenoeg een vaste waarde in het succesteam van Dennis Van Wijk. Als promovendus deed Bergen het afgelopen seizoen uitstekend en maakte Siebe 22 keer zijn opwachting in het fanion van de Draken.

Dat Genk-speler Dugary voor Waasland-Beveren heeft gekozen, mag best een verrassing worden genoemd. Met zijn 22 jaar nog jong, maar toch al goed voor een pak ervaring op het hoogste niveau. In de Champions League-campagne van KRC Genk het voorbij seizoen, was Duga nog de Limburgse uitblinker in de thuiswedstrijd tegen Vallencia. De Burundese flankspeler komt voorlopig misschien net iets te kort voor de echte top, maar voor een team als WB zou het, indien er geen addertjes onder het gras opduiken, een godsgeschenk moeten zijn.

Middenvelder Rachid Farssi draait al een vijftal seizoenen probleemloos mee bij Westerlo dat op vorig seizoen na, al die tijd een betrouwbare middenmotor met eerder uitschieters naar boven toe (bekerfinale) dan naar onder. De naam Farssi klinkt bij veel voetbalsupporters niet vreemd in de oren, maar losjes uit de pols naar details vragen levert bij diezelfde supporters wellicht niet meteen recente wapenfeiten op. Of Toch ! Was Rachid niet het nummer 23 van Westerlo in de recente eindrondewedstrijd en de jongen die ons voortdurend op zijn flank ontzettend veel pijn deed ? Inderdaad, toen heb ik hem vervloekt en hopelijk is het vanaf 28 juli aan andere supporters om die niet-Katholieke bezigheid van mij over te nemen.

Zonder eerdere transfers in vraag te stellen, meen ik te mogen stellen dat onze spelerskern er gisteren kwalitatief een stuk sterker op geworden is. Tot daar de theorie, hopelijk volgt de praktijk.

PVW.