StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Eerste werkdag van de spelers achter de rug.
Met 15 veldspelers waarbij tester Tambwe van Brussels en 3 doelmannen, begon assistent-coach David Penneman de eerste training van het debuutjaar van WB in de Jupiler Pro League. Een half uurtje later zou sportieve baas Dirk Geeraerd aansluiten en de Oudenaardenaar hoopt ongetwijfeld dat de komende dagen nog een vijftal spelers hetzelfde zullen doen. Eigenlijk is deze eerste trainingsdag een beetje vergelijkbaar met vorig seizoen toen zelfs een aantal testers langdurig bleven meetrainen (o.a. Espinal van Eupen), maar uiteindelijk naast een contract grepen.
Het leek er een beetje op alsof men die gasten aan de praat hield tot de gewenste versterking opdaagde. Ach ja, het lijkt een beetje stout, maar wees gerust, elders gaat het er niet anders aan toe. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat iemand als Tambwe (ex-Lokeren en Brussels), een ernstige kandidaat-nieuwkomer is. Bij zijn laatste club Brussels heeft hij alleszins geen potten gebroken, maar het voetbalspelletje zit nu eenmaal zo gek in mekaar dat onverwachtse/onverhoopte verrijzenissen nooit uit te sluiten vallen. Overigens, zo typisch voetbalgelinkt is dat fenomeen niet. Denk maar eens aan die andere populaire volkssport, het wielrennen. Een tweetal jaren geleden werd Tom Boonen bij het gros van de “kenners” voorgoed afgeschreven, maar Boontje is dit jaar weer uit zijn schelp verrezen. Philippe Gilbert is na een boerejaar dan weer opnieuw in zijn schelp verzonken, maar panikeren blijkt dus zinloze energieverspilling te zijn.

Waasland-Beveren is een van de laatste eersteklassers waar de trainingen werden hervat en als men dan met een beperkte spelersgroep aan de slag moet, is dat vooral voor coach Geeraerd een vervelende zaak. Toch moeten we dit onprettig gegeven trachten te relativeren.
Donderdag over een maand wordt de competitie afgetrapt en die termijn lijkt mij aanvaardbaar voor onze coach om zijn jongens goed voorbereid in Olympia te laten debuteren. Uiteraard is de voorbereiding van cruciaal belang voor de rest van het seizoen, maar laten we nu ook weer niet overdrijven met de fysieke paraatheid van onze voetballers. Spurtwonder Tomasz Radzinski is misschien geen goeie vergelijking, maar als ik hoor dat hij tot op het moment dat Tomas bij WB aansloot, geen wedstrijdritme in de benen had en zijn conditie zelf wat onderhield, stel ik mij soms vragen. Nu ja, eerste klasse is weer een stap hoger, maar op een maand tijd kan volgens mij qua conditie wel iets worden opgebouwd.
Het is uiteraard wel zo dat de laatste week van de voorbereiding de trainingsintensiteit behoorlijk wordt afgebouwd en die maand tijd dus maar een dikke 3 weken meer zijn.

Waarom we niet vroeger begonnen zijn met trainen ? Het spelen van de eindronde zal daar natuurlijk voor iets tussen zitten. En ja, men hoeft geen kenner te zijn om te weten dat de eerste training altijd beter kan gebeuren met een nagenoeg complete spelersgroep, maar wie zuinig moet zijn met de centen, heeft niet dezelfde slagkracht dan wie gespaard blijft van deze niet onbelangrijke beperking. Maar wie niet sterk is moet slim zijn en die reputatie heeft het bestuur van Waasland-Beveren niet zomaar verworven.

Tot slot : hou de website van WB de komende dagen zeker in de gaten, want die krijgen straks weer een opstoot van nieuwkomers te verwerken. Trouwens, op die eerste training ontbraken JP Kielo-Lezi en Rowell. Onana onderhandelde op het secretariaat over een nieuwe verbintenis en er was wel wat drukte te bekennen van spelers die hoog op het verlanglijstje van de club zouden staan. Verlofganger Radzinski was evenmin van de partij, maar hij heeft voorlopig nog geen deal met de club bereikt.

PVW.