StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Vanavond eerste oefenpot.
Alhoewel nog een handvol nieuwkomers dit weekend hun opwachting zullen maken op de Freethiel, staat vanavond in Zele de eerste officiële oefenwedstrijd op het programma. Voor nieuwbakken vierdeklasser is het misschien wel een soort galawedstrijd, want de ploeg was afgelopen seizoen bij mijn weten de eerste kampioen van de provinciale reeksen waarvoor ietwat laattijdig onze felicitaties. Helaas zit Rudy Beck in St.-Tropé (voor hem is dat minder helaas) te genieten van de zon, want anders zou hij vast het kampioenenelftal van Zele onder de loep hebben genomen met speciale aandacht voor ex-spelers van SK Beveren of RS Waasland.
Als ik aan voetballend Zele denk, dan keren mijn gedachten automatisch terug naar vroeger toen SKB gasten als Filip De Wilde en Hans Christiaens in Zele ging halen en in een iets ruimere omgeving ook Geert De Vlieger, Dirk Rosez, Tony Herreman en Yvan De Wilde. De lijst is uiteraard stukken langer, maar daar komen we zeker in de toekomst op terug.

Er wordt dus gevoetbald vanavond in Zele en de aftrap is, als ik me niet vergis, om 19 uur.
Onze kern ziet er nu al redelijk onherkenbaar uit, maar de volgende uren strekt het tot aanbevelen om onze website in de gaten te houden op zoek naar bijkomende nieuwe gezichten.

* Freethiel kleurt straks misschien een beetje oranje.
Woensdag heeft Waasland-Beveren zich minstens voor een seizoen verzekerd van de diensten van Roel Van Hemert. De 27-jarige Nederlander speelde in eigen land op het hoogste niveau bij het Tilburgse Willem II en vertoefde met Turnhout, Antwerp, Dender en Lierse al eerder bij een viertal Belgische werkgevers. Na de winterstop was onze Noorderbuur bij een Deense tweedeklasser aan de slag en vanaf volgende week sluit de rechtsachter aan bij het oefenkamp in het Nederlandse Delden. De naam Van Hemert klinkt vertrouwd in de oren bij de voetbalsupporters, maar op de vraag waarom, is het lastig preciseren. Roel heeft een ferme pegel in de benen en werd wel eens versleten voor een levensgenieter, maar zijn wilde haren begint hij met het toenemen van de jaren, stilaan te verliezen.

Theo Dobbelaer, gewezen scout van SK Beveren in Zeeland en mede aan de basis van de komst destijds van jongens als Peter Van Vossen, Edwin Van Ankeren en Maurice Van Ham, vertelde mij onlangs dat er over de grens (streek St.-Janssteen, Hulst enz;), behoorlijk wat beweegt richting Beveren nu eerste klasse een feit is. Niet dat men met het aantrekken van Roel Van Hemert bewust die doelgroep heeft willen bespelen, maar misschien komen de goeie tijden van weleer toen onze noorderburen massaal de weg naar de Klapperstraat vonden, beetje bij beetje terug.

Met de komst van Roel Van Hemert, krijgt de defensie langzamerhand een dubbele bezetting, want eerder kwamen al Gertjan Martens (Oostende), Siebe Blondelle (Bergen) en Céric D’Ulivo (Marseille) de troepen van Dirk Geeraerd versterken. En natuurlijk niet te vergeten, Cleppie en Cosemans zullen er ongetwijfeld onderling een pittige, maar sportieve tweestrijd van maken waarbij ik in geen geval zomaar langs Sam Vermeylen wil passeren. Sam heeft eigenlijk een beetje pech dat sinds de komst van Clepkens, de ploeg voortdurend heeft mee gestreden bovenin en dan is men niet zonder aanleiding geneigd om een jonge en onervaren doelman voor de leeuwen te gooien. De keren dat Vermeylen echter Clepkens diende te vervangen, viel hij op weinig fouten te betrappen, rekening houdende dat ook Sam recht heeft als jonge gast op een pakket jeugdzonden.

PVW.