StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Benoît Ladrière ruilt Tubeke voor WB.
De 25-jarige Benoît Ladrière heeft vandaag een overeenkomst bereikt met Waasland-Beveren. Net als de meeste die hem zijn voorgegaan, onderschreef ook Benoît een contract dat hem voor minstens een jaartje aan WB bindt met een optie voor een tweede seizoen. Ladrière is een tweevoetige middenvelder die zowel op de linker- als de rechterflank kan spelen. De komst van de Tubekenaar is geen alternatief voor een aantal eerder genoemde ijzers die al een tijdje in het vuur liggen.
Benoît Ladrière is een gerespecteerde middenvelder die met Tubeke eerder al in de Jupiler Pro League uitkwam en dus een dosis eersteklasse-ervaring meebrengt naar de Freethiel. Niet meteen de ronkende naam waar supporters op zitten te wachten, maar iemand die nog doorgroeimogelijkheden heeft. We wensen Benoît ontzettend veel succes toe bij WB en zo’n sportstage als die in het Nederlandse Delden is de ideale gelegenheid om de maats wat beter te leren kennen.

* Vastleggen oefenwedstrijden verloopt moeizaam.
Aanvankelijk was het de bedoeling om tijdens het vierdaagse verblijf in Nederland, op dinsdag tegen een Saoedies elftal te spelen en op donderdag tegen de Deense kampioen.
Maar bij de Arabieren rommelde het behoorlijk waardoor de trainer werd ontslagen en de geplande oefenwedstrijd in het water viel. Getracht wordt nu om tweemaal de Denen (een keertje op dinsdag en nog een keertje op donderdag) partij te geven, omdat zij eveneens in de buurt van de oefenstage hun trainingsprogramma afwerken.

Ondertussen wordt hard gewerkt om zaterdag in het Waasland een terrein speelklaar te vinden voor een oefenmatch tegen een Roemeense subtopper. Met St.-Gillis-Waas en Melsele kon geen akkoord worden bereikt, maar de zoektocht gaat uiteraard gewoon verder.

* Wordt voertaal in de WB-kleedkamer Frans ?
Alhoewel nog een aantal nieuwkomers worden verwacht op de Freethiel, valt het op dat heel wat Franssprekende voetballers werden aangetrokken. Farssi, Dugary, D’Ulivo en Ladrière zullen in de kleedkamer perfect kunnen communiceren met o.a. Didier, Seoudi en Clepkens. Zou de voertaal Frans worden ? En hoe zit dat eigenlijk met het Frans van Dirk Geeraerd ?

PVW.