StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Indrukken vanuit het oefenkamp.
Het is een gemiste kans om bv. aan onze peter Kristof Snelders te vragen of hij voor onze website een soort dagboek zou kunnen bijhouden en ons dagelijks op de hoogte brengen van het wel en wee van staf en spelers tijdens de oefenstage in het Nederlandse Delden. Hoeven geen sensationele dingen te zijn, want de aandacht/interesse van de zogenaamde die-hardsupporters, gaat dikwijls nog het meest uit naar de dagdagelijkse beslommeringen zoals we die ieder van ons ervaren. Omdat we geneigd zijn voetballers door een andere bril te bekijken dan bv. een buurman of collega, zijn de gewoonste dingen die hun idolen meemaken, in de ogen van supporters soms nieuws tot groot nieuws. Maar wie wat verder leest, zal meteen merken dat het programma van de spelers tijdens zo’n sportstage, overvol zit en de weinige vrijetijd noodgedwongen aan verdiende rust wordt opgeofferd. Of schat ik het toch wat overdreven zwaar in ?

Toch enkele echo’s die we opvingen vanuit Delden.
Het gezelschap dat maandag vertrok naar Nederland en in laatste instantie werd aangevuld met Benoît Ladrière, trainde maandag tweemaal, nl. van 15 tot 16.30 uur en van 18 tot 19.30 uur. Zoals bekend wordt het sportcomplex gedeeld met de Deense kampioen FC Nordsjaelland dat straks rechtstreeks deelneemt aan de Champions League. Dit wat minder bekend elftal spurtte in het landskampioenschap sneller dan een aantal gerenommeerde ploegen uit de Deense competitie. Dat wordt een behoorlijke uitdaging donderdagnamiddag wanneer beide ploegen tegenover mekaar staan in een vriendschappelijk duel.

Vanmorgen werden de spelers om 06.20 uur gewekt waarna tussen 7 en 8 een bosloop volgde. Na het ontbijt en een korte rustpauze, werd getraind van 10.30 uur tot 12.30 uur.
Om 13.15 uur wachtte het middagmaal en daarna volgde rust en verzorging bij de kine. Een lichte maaltijd was voorzien om 17 uur, want om 19 uur wordt gespeeld tegen een selectie van Turkse voetballers zonder contract. Een ietwat steviger maaltijd wordt geserveerd om 21.30 uur. De dag wordt afgesloten met verplichte verzorging en daarna is het zeker de hoogste tijd om de slaapkamers op te zoeken.

* Onana kiest omgekeerde weg van Ladrière.
Hervé Onana verbindt zijn lot aan Tubeke. De spits van WB die na zijn uitleenbeurt opnieuw aan STVV toebehoorde, kreeg op Staaien nooit het vertrouwen dat een spits nodig heeft om te doen waarvoor op hem wordt gerekend : scoren. In de heen- en eindronde van afgelopen seizoen, bewees Hervé dat hij het doel weet staan en had hij een niet onbelangrijk aandeel in de promotie van Waasland-Beveren. Alhoewel Onana een verlengd verblijf op de Freethiel best zag zitten, twijfelde technische staf en clubleiding aan het rendement van de aanvaller op het niveau eerste klasse.
Mijn persoonlijke en totaal onbelangrijke mening is, dat een scherpe Onana ook in de Jupiler Pro League in staat moet worden geacht zijn goaltjes mee te pikken in een elftal dat op de counter speelt en dat is toch de rol die van ons mag worden verwacht.

PVW.