StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Laatste echo’s vanuit Delden.
Omdat de WB-selectie deze middag een interessant vriendschappelijk treffen wacht, werd het schema van de voorbije dagen grondig door mekaar gegooid. De spelers mochten ditmaal een uurtje langer slapen (tot ongeveer 07.30 uur). Het ontbijt stond gewoon om 08.30 uur gepland waarna verzorging volgde. De spelers werden omstreeks 11 uur op het terrein verwacht voor een uitgebreide opwarming op de wedstrijd van een uurtje later tegen de Deense kampioen.
Grappig : op de website van FC Nordsjaelland wordt gesproken van een wedstrijd tegen KSK Beveren en ook hun coach heeft het in een interview op diezelfde website over KSK Beveren.
Het zoveelste bewijs dat ons KSKB van weleer meer dan een meeloper was in het Europees voetbal.
Het resultaat van WB-Nordsaelland was overigens 0-1.

* Mpenza test tegen Nordsjaelland.
Het heeft uiteraard weinig zin om dood te zwijgen dat WB onderhandelt met Emile Mpenza, terwijl de 34-jarige gewezen international mee uitgebreid op de foto gaat tijdens het Nederlandse oefenkamp in Delden en betrokkene zelfs een mening heeft over zijn testen bij WB. Emile wil eerst eens bekijken hoe WB hem bevalt om pas daarna een beslissing te nemen. Dat onze coach die houding steunt, komt mij vreemd voor. Nu al enkele weken houdt Emile onze clubverantwoordelijken aan het lijntje. Volgens de ene werd hij niet betaald door zijn Azerbeidzdjaanse werkgever Bakoe, terwijl anderen menen te weten dat Mpenza is opgestapt en Bakoe nu een schadevergoeding eist. Wat ik frappant vind is dat Meneer Mpenza eerst eens rustig wil aftasten of de vereniging WB hem wel ligt om vervolgens de knoop door te hakken. Weinig respectvol tegenover WB is mijn idee hierover. De omgekeerde wereld ! Is het niet logischer dat Waasland-Beveren hem eerst eens uitgebreid wil testen om te zien of : zijn leeftijd een rol begint te spelen, hij het doel nog weet staan en hij nog voldoende voor zijn sport leeft. Wat dat laatste betreft heeft Emile zijn reputatie niet mee en de onduidelijke situatie waarin hij Bakoe heeft verlaten, versterkt die gedachte alleen maar. Natuurlijk is een fitte en scherpe Mpenza een aanwinst voor onze club, maar ik vraag mij af of dat pretentieus gedrag van iedereen zou worden getolereerd.
Feit is dat Dirk Geeraerd de in Kruibeke woonachtige Mpenza wel ziet zitten als diepe spits.
Overigens, ook Youssouf Adnane en Tambwe (laatstgenoemde speelt deze middag al zijn vierde oefenpartij mee), krijgen straks een kans om zich in de gunst van de WB-entoerage te spelen. In de Freethielsprokkels van vrijdag vinden jullie morgen meer informatie over die Youssouf Adnane.

* Ivoriaanse info.
Zelfs een zuiderse vakantie heeft geen vat op de drang naar voetbalnieuws bij Rudy Beck.
Vanuit Frankrijk ontving ik de volgende info ivm onze ex-KSKB-Ivorianen.
Naast Junior, trekt nu ook Diabis naar de Franse tweedeklasser FC Paris en er wordt nog onderhandeld met Mohammed Diallo die met Gazelec Ajaccio naar tweede klasse promoveerde, maar mag vertrekken (ik gis vanwege te duur).
Na twee seizoenen Turnhout, gaat Ousmane Traoré het proberen bij de Franse tweedeklasser Laval.

PVW.