StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Compromis tussen Belgacom, Telenet en Pro League moet voor rust zorgen.
De in der haast bijeengeroepen vergadering met bovenvermelde partners en in het bijzijn van de vertegenwoordigers van Waasland-Beveren, hebben donderdagnamiddag overeenstemming bereikt ivm de uitzendrechten voor komend seizoen.
Waasland-Beveren en Charleroi hebben in deze zaak volkomen terecht en loyaal ten opzichte van Belgacom, hun tanden getoond en zich niet vanaf de eerste contacten met de Pro League als bescheiden nieuwkomers laten weg blazen wat het nodige respect verdient. Maar net als de KBVB, is ook de Pro League een instelling die meent het recht te hebben zich boven de wet te stellen en lak heeft aan alles waar geen kapitaal achter zit. Dan mag men als provinciale club nog luidop de over-ons-lijk-mentaliteit verkondigen, een gevecht tegen dit soort instituten (reken daarbij ook gerust Uefa en Fifa), is er eentje tegen de bierkaai.
Concreet : als ik het goed begrepen heb zal Telenet het komend seizoen alle wedstrijden van de Jupiler Pro League uitzenden (dus ook die van WB en Charleroi) en behoudt Belgacom de rechten op de niet-toppers van zaterdagavond.

*Maandag valt doek over testers.
Tambwe vanaf de eerste training, Youssouf Adnane sinds het oefenkamp en Emile Mpenza vanaf woensdag jl., zullen maandag van de clubleiding te horen krijgen of ze langer welkom zijn op de Freethiel. Wat Emile Mpenza betreft was ik in de Freethielsprokkels van donderdag nogal hard, maar ik vond zijn manier van overkomen ten opzichte van een club die tracht een gezond/verstandig financieel beleid te voeren, arrogant. Want uiteindelijk kan zijn afwachtende houding over hoe de club hem bevalt, waarschijnlijk simpelweg worden vertaald naar, tot hoever willen ze financieel gaan om mij over de streep te trekken. Toen ik het hoorde, moest ik meteen denken aan iemand als Yaya Touré die in een seizoen waarin hij met Barcelona alle prijzen pakte die men als voetballer kan winnen, doodleuk verkondigde dat hij bij het, alle verhoudingen in acht genomen, nietige Beveren zijn carrière wou afsluiten.
Of dat er ooit van komt en of hij het echt meent is in deze bijzaak, maar een respectvolle houding naar het verleden, is zelfs voor vol gevreten profs geen oneer.

En om dit hoofdstukje over de testers te besluiten : van wie anders dan Rudy Beck ontving ik de hierna volgende info over tester Youssouf Adnane.
Youssouf Adnane, wordt 27 op 16 juli, geboren in Mulhouse, dubbele nationaliteit Marokkaans-Frans. Sinds 2004 in ploeg Mulhouse (CFA 2);
Prof sinds 2005 bij Brest waarmee hij debuteerde op zijn 20ste in 2e klasse.
Later uitgeleend aan Chatellerault en Cherbourg.
Scoorde 38 goals in 64 competitiematchen in National en werd topschutter in National in 2007-08.
Debuteerde bij eerste klasser CAEN in 2008, speelde 14x dat jaar in League1.
Tekende in 2009 een 3-jarig contract bij Angers en werd na een half seizoen uitgeleend aan Evian waarmee hij doorstootte van National naar eerste klasse.
Scoorde met Evian in National 10 goals in 18 wedstrijden en in tweede klasse 9 goals in 35 wedstrijden.
In de Franse eerste klasse speelde hij het voorbije seizoen 9 keer zodat hij toch aan 23 eerste klassematchen in Frankrijk komt.

PVW.