StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg WB LAAT WINST IN SLOTKWARTIER ONTGLIPPEN.

Niet eens zo lang geleden schoof het “ijzeren gordijn” voor Roemeense, Poolse en Tsjechische ploegen enkel voor wedstrijden in Europese competities open. Vaak gebeurde het dan dat spelers na een Europabekerwedstrijd politiek asiel vroegen in het betreffende land, maar gelukkig gaat het er nu totaal anders aan toe. Ploegen uit het vroegere Oostblok zijn tegenwoordig dankbare en uitstekende tegenstanders in oefenwedstrijden.
Tegen de Roemeense subtopper Otelul Galati die zich een jaar geleden nog tot landskampioen kroonde en thans wordt getraind door ex-Cercle draaischijf Dorinel Monteanu, heeft Waasland-Beveren zaterdag in de vooravond met 1-2 verloren.

Voor een zeer behoorlijke opkomst, werd op het terrein van Melsele een kansenarme eerste helft afgeslote met een 0-0 ruststand. In de tweede helft viel er een stuk meer te beleven en halverwege het tweede bedrijf zette Augusto Da Silva een knappe actie op die door Kristof Snelders werd afgerond. Bij WB liep Emile Mpenza een uur lang onzichtbaar mee en gaven de anciens (de spelers die de promotie hebben gerealiseerd), misschien wel de gretigste indruk. Met een kwartier te gaan leek een Arsenal-score in het voordeel van WB in de maak, maar uitgerekend op dat moment liet Blondelle zich een beetje in de lure leggen wat de gelijkmaker opleverde en in de slotminuut had Clepkens geen reactie in huis op een mooie vrijschop van de Roemenen.

Het was wellicht een interessant duel voor onze technische staf om een belangrijke tussenbalans op te maken. Twee weken training + het oefenkamp liggen achter de rug en de technische staf heeft inmiddels ongetwijfeld zicht op de plaatsen waar bijkomende versterking is gewenst. Sowieso is dat in de spits, maar vermoedelijk is wat extra concurrentie op een aantal andere plaatsen geen overbodige luxe.

PVW.