StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Match in Hamme tegen Zulte-Waregem begint om 19 uur.
Morgen dinsdag krijgt Waasland-Beveren een eerste tegenstander voorgeschoteld die het nog minstens tweemaal zal ontmoeten in de reguliere competitie. Het Zulte-Waregem van Franky Dury wordt een interessante test om eens te kijken waar WB halverwege de voorbereiding staat. Deze confrontatie gaat door op het terrein van VW Hamme en begint om 19 uur. Goed om weten is dat supporters die reeds beschikken over een abonnement voor komend seizoen, deze partij gratis kunnen bijwonen.

* Dringend spitsen gewenst.
We zijn heus geen alleenstaand geval, maar stilaan mag de zoektocht naar aanvallend geweld resultaat gaan opleveren. Onana zocht met Tubeke andere oorden op, rond de verlenging van het verblijf van Tomasz Radzinski op de Freethiel blijft het verdacht stil en Didier raakt onmogelijk speelklaar tegen de competitiestart. En ook bij de offensieve testers mogen de nodige vragen worden gesteld. Tambwe kan geen gebrek aan inzet worden verweten en is gretig, maar scorend vermogen is nooit zijn sterkste wapen geweest. Aan voetballende kwaliteiten heeft Mpenza geen gebrek, maar Emile heeft een half jaar niet meer op een voetbalveld gestaan en miste daarenboven een ruim deel van de huidige voorbereiding. Als hij lid wordt van Waasland-Beveren, haalt de ex-Rode Duivel in geen geval de competitiestart.
Ook rond Youssouf Adnane is het stil zodat gehoopt moet worden dat het verlanglijstje van Dirk Geeraerd een aantal alternatieven bevat. Uiteraard zal dat zo zijn, maar wellicht is het prijskaartje in de ogen van het bestuur minder fraai.

* Otelul Galati is niet de eerste de beste.
Waasland-Beveren verloor zaterdag jl. op de valreep van het Roemeense Otelul Galati.
Wat bijkomende info van mijn gewaardeerde collega Rudy Beck bracht aan het licht dat de tegenstander van zaterdagnamiddag geen te onderschatten ploeg is.
In het seizoen 2010-2011 werd Galati onverwachts Roemeens kampioen.
Het werd in de Champions League ingedeeld in een groep met het Basel van Yapi Yapo, Benfica en Manchester United. Dit seizoen verging het Otelull in de Roemeense competitie iets minder goed en eindigde het op een zesde plaats. Dat het elftal wordt gecoacht door ex-Cercle middenvelder Dorinel Monteanu, gaf ik in de Freethielsprokkels van gisteren al mee. KSK Beveren nam het in het verleden reeds 3 keer eerder op tegen een Roemeense tegenstander : Piatra Neamt (Intertoto), Dynamo Boekarest en in 1984 tegen de Roemeense nationale ploeg met in zijn rangen de legendarische Hagi.
KSK Beveren nam het in het verleden reeds 3 keer eerder op tegen een Roemeense tegenstander : Piatra Neamt (Intertoto), Dynamo Boekarest en in 1984 tegen de Roemeense nationale ploeg met in zijn rangen de legendarische Hagi.

PVW.