StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg WB OOK TEGEN ZW IN SLOTFASE ONDERUIT.

Dinsdagavond werd voor 450 betalende toeschouwers op het terrein van VW Hamme het vriendschappelijk treffen tussen Waasland-Beveren en Zulte-Waregem afgewerkt.
Hierna kunnen jullie een keurig verslagje lezen van Robby Morren (website Voetbalkrant.com) zodat ik mij kan beperken tot wat losse bedenkingen.

WB-ZW was een spektakelarme wedstrijd, maar nieuwe dingen uitproberen tijdens de oefencampagne staat logischer wijs voor trainers meer centraal dan supporters amuseren.
Op dat vlak vond ik de prestatie van WB best meevallen, want Dirk Geeraerd is volop bezig een nieuw elftal te formeren en kon dinsdagavond niet beschikken over de bepalende spelers Cruz, Dugary en Cavens en wacht nog op het aantrekken van minstens een duo spitsen + verdedigende middenvelder. WB was voetballend de iets betere ploeg, kreeg de betere kansen, maar de afwerking ontbrak. Van Zulte-Waregem had ik verwacht dat het verder zou staan omdat de basis van vorig seizoen overeind is gebleven en Franky Dury met enkele doelgerichte aankopen aan de slag kon.
Bij WB waren er 2 Israelische testers en één Servische. Laatstgenoemde langharige aanvaller maakte weinig of geen indruk en zat reeds na een half uurtje voetballen steendood.
De tweede aanvaller droeg het nummer 15 deed het niet onaardig, trapte enkele keren goed op doel, maar miste op slag van rust de 1-0 met de kop. Hem zouden de supporters graag nog een tweede kans zien krijgen. Het nummer 20 was een verdedigende middenvelder wiens eerste interventie compleet in de mist ging, maar daarna goeie dingen liet bewonderen. Na rust speelde hij zelfs een tijdje als rechtsachter en ook dat was niet mis.

In de tweede helft werden zowel bij Zulte-Waregem als bij WB heel wat wissels doorgevoerd en kwamen o.a. Tambwe, Mendy, Rowell en Mpenza in het veld. Eerstgenoemden waren lichtpuntjes, maar Emile Mpenza heeft nog een bijzonder lange weg af te leggen om nog maar een schim van zichzelf te worden en het is zeer de vraag of de club hem de kans moet geven om aan dat traject te beginnen. Ver van scherp, zeg maar veel te zwaar momenteel en al na een bescheiden demarrage opnieuw met amper 30 minuten in de benen, geblesseerd uitgevallen en vandaag naar het ziekenhuis voor verder onderzoek. Gisteren viel het ook op dat Van Hemert af en toe op zijn flank spectaculair oprukt, maar in defensief opzicht o zo gemakkelijk wordt voorbij gestapt.
Tot hier deze greep bedenkingen die een mix zijn van supportersreacties.
Zij die er moeten over beslissen en in sommige gevallen al beslist hebben, kennen er ongetwijfeld veel meer van.
Lees hierna het verslagje van Robby Morren.

Waasland-Beveren en Zulte Waregem namen het tegen elkaar op in een oefenpot op het veld van VW Hamme. Vooral bij de promovendus moeten nog veel puzzelstukken in elkaar vallen. Coach Geeraerd kon niet rekenen op de geblesseerden Cavens, Cruz en Dugary. Bij Zulte Waregem waren Habibou en Berrier out. Beide coaches gebuikten de partij om zaken uit te proberen.

Vooral Geeraerd moest goed opletten want bij Waasland-Beveren kwamen tal van testers in actie, waaronder Emile Mpenza. Hartverwarmend was het dan ook allemaal niet voor de supporters die langer dan een kwartier moesten wachten op een schot van tester Ben Lulu. Kristof Snelders kwam kort na het halfuur dicht bij de openingstreffer en op slag van rust had Lulu de bal altijd tegen de netten moeten koppen.

Tijdens en kort na de rust werd langs beide kanten een pak vers bloed tussen de lijnen gebracht, zo mochten bij Waasland-Beveren Mpenza en Tambwe aan de tweede helft beginnen. Zulte Waregem kwam aanvankelijk enkele keren dreigen maar het tempo bleef laag en de thuisploeg kon het evenwicht snel herstellen. Met nog 5 minuten te gaan waren er nog prima mogelijkheden voor Gert-Jan Martens en Hamalainen en toen Lardenoit Bokila in de zestien onderuithaalde mocht Leye Zulte Waregem vanop de stip naar de overwinning trappen. (0-1)

PVW.