Daags na de schietoefeningen in Melsele, zijn de mannen van Dirk Geeraerd verrassend onderuit gegaan bij derdeklasser VW Hamme. In de eerste helft was Waasland-Beveren nochtans veruit de betere ploeg, maar een viertal kansen werden verkwanseld en Kristof Snelders trof zelfs de paal. Op een rake en utstekend uitgevoerde counter, scoorde de thuisploeg wel de 1-0.
De tweede helft was er eentje om snel te vergeten. Er werd geen doelgevaar meer gecreëerd en het was integendeel Hamme dat de score nog verdubbelde. Uitgerekend op de dag dat onze eerste tegenstander in de competitie Club Brugge vlot afstand nam van Dortmund, leidt WB gevoelig verlies in Hamme. Zou Dirk Geeraerd naar de match in Brugge geweest zijn ?
Naar verluidt was de Gambiaanse tester onopvallend en kende hij een aantal ongelukkige tussenkomsten.