StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* VANAVOND WORDT HET OPLETTEN GEBLAZEN.
Deze avond wacht Waasland-Beveren een bijzonder lastige oefenwedstrijd op bezoek bij het Nederlandse Heerenveen dat wordt getraind door voetballegende Marco Van Basten.
Interessante partij, want Heerenveen speelde vorig seizoen bijzonder sterk, dwong Europees voetbal af en leverde onder leiding van huidig Standard-coach Ron Jans enkele internationals af waarvan we in de toekomst zeker nog zulle horen. In het tussenseizoen leed Heerenveen wel een gevoelig verlies, want Nederlands topschutter Bas Dost en dus opvolger van Bjorn Vleminckx, vertrok naar het Duitse Wolfsburg. De wedstrijd wordt niet in het stadion gespeeld waar KSK Beveren een aantal jaar geleden zijn laatste Europese confrontatie afwerkte en met 1-0 verloor, maar op een plaatselijk veld in de buurt van Heerenveen.

Ondertussen blijven een aantal verwachte en verhoopte versterkingen vervelend lang op zich wachten en dat begint voor de nodige ergernis te zorgen bij het merendeel van de supporters. Paniek is een slechte raadgever, maar er moet nu dringend werk gemaakt worden van in de eerste plaats één, maar liefst twee goeie spitsen en indien voorradig op de transfermarkt een degelijke stofzuiger op het middenveld. Alles kan en mag beter, maar achteraan heeft Dirk Geeraerd volgens mijn bescheiden mening wel wat wisselmogelijkheden. Ik zal de laatste zijn om kritiek te geven op de mensen die de lastigste job uitvoeren in een voetbalclub, nl. de in- en uitgaande transfers regelen, maar mag het misschien een tip zijn voor onze transferverantwoordelijke dat zij in de toekomst iets meer de kwaliteit boven de kwantiteit laten primeren. Natuurlijk heb ik van hieruit makkelijk praten en is het met een dikke portemonnee veel prettiger en gemakkelijker shoppen dan eentje waar het zoeken is naar briefjes, maar een handvol spelers in loondienst hebben die slechts in uiterste nood kunnen worden ingezet, weegt ook door op het budget en levert nauwelijks rendement op; Waarom moet het allemaal toch zo moeilijk zijn ? Laat Brugges vierde spits Vleminckx een jaartje vertrouwen tanken op de Freethiel, neem in Bjorns contract op dat hij tweemaal niet mag aantreden tegen WB en stuur de gemotiveerde beul van dienst uit Klein-Brabant in het veld met de opdracht Standard, Anderlecht, Gent en Genk het vuur aan de schenen te leggen en wedden dat Club er belang bij zal hebben ? De wedstrijd van vanavond begint om 19 uur en volgens een internetbron zou er een Boliviaanse tester meespelen bij WB. Volgens de voordelen die aan een degelijke voorbereiding worden toegedicht, kunnen de mannen van Geeraerd onmogelijk als één blok aan de aftrap van het nieuwe seizoen verschijnen, maar voetbal is zo’n raar spelletje dat er al meerdere door de mand zijn gevallen bij het proberen juist inschatten van bepaalde krachtsverhoudingen in deze gekke sport.

PVW.