StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Er wacht WB een druk weekend.
Deze namiddag om 17 uur ontvangt Waasland-Beveren in de vernieuwde accommodatie van Svelta Melsele de neo-tweedeklasser Sint-Truiden dat wederom in sportieve handen is van Guido Brepoels. De Sympathieke Brepoels vond na zijn ontslag bij STVV niet meteen een andere werkgever en mag met ingang van dit seizoen opnieuw aan het werk bij wat mij lijkt “zijn grote liefde Sint-Truiden). Van Brepoels wordt ongetwijfeld verwacht dat hij met zijn team de challenge aangaat met Westerlo, Eupen, Oostende, Antwerp, Lommel of de jaarlijkse revelatie in tweede en hiervoor zou Wezet wel eens in aanmerking kunne komen.

In de spits bij WB test vandaag een 22-jarige Italiaan die vorig seizoen bij Bologna te bewonderen viel en daar nog een langdurig contract heeft.
Ook vorig seizoen stonden WB en STVV in de voorbereiding tegenover mekaar.
Op de Freethiel werd het middels een kopbaldoelpunt van Micka Seoudi toen 1-0 voor de latere promovendus tegen de latere degradant uit de Jupiler Pro League.
Zal Seoudi straks in Melsele ook zijn visitekaartje voor eerste klasse presenteren ?
Voetballend is Mickael een kanjer. Wie herinnert zich niet zijn geniale dribbel met overzicht in de eindronde op Eupen waarmee hij kort voor tijd Cavens op weg naar de beslissende 1-2 zette ? Fantastische actie die pure klasse verraadt, maar het grote vraagteken voor dit seizoen is of Seoudi, net als heel wat spelers die vorig seizoen mee de promotie realiseerde, dat extra stapje meer naar het niveau Jupiler Pro League kan zetten. Als hem dat lukt mag WB zich in de handen wrijven, want als hij zou bevestigen/doorbreken in eerste, heeft WB er een machtig wapen bij voor de toekomst die zich hopelijk situeert waar de Freethiel voor geschapen is, nl. thuishaven voor een vereniging in ‘s lands hoogste voetbalklasse.
Niet onbelangrijk : voor abonneehouders bedraagt de inkomprijs in Melsele 5 euro.

Morgen, zondag 22 juli, is er op diezelfde Freethiel fandag en dat is een evenement waar de fans niet mogen voor passen. Tussen 14 en 18 uur grijpen er allerlei activiteiten plaats en met de beloofde weersvoorspellingen, hebben we gegarandeerd een topdag in het verschiet.

* Rowell, Farssi en Lardenoit staan fysiek bijzonder stevig.
Op de training van donderdag stond een fysiek veeleisende proef op het programma en volgens een waarnemer ter plaatse maakten Farssi, Lardenoit en verrassend ook Rowell veruit de beste indruk. Niet dat ik de fysieke capaciteiten van Rowell in het verleden in vraag heb gesteld, maar voor aanvang van het seizoen waren de plannen van club en technische staf met Jonathan niet echt duidelijk en werd eerder aangestuurd op een uitleenbeurt dan op hem klaarstomen voor een basisplaats.

* Bas Sibum bij Waasland-Beveren.
Vrijdag raakte bekend dat de 29-jarige Nederlander Ban Sibum met ingang van dit seizoen op het middenveld van Waasland-Beveren zal te bewonderen zijn. Sibum is een voetballer die een pak ervaring meebrengt naar de Freethiel. Via de Nederlandse tweedeklasser Emmen voetbalde Sibum achtereenvolgens op het hoogste niveau bij Twente, Roda, NEC en vorig seizoen de Duitse tweedeklasse bij Alemannia Aachen. In NEC speelde Sibum samen met Björn Vleminckx met als coach o.a. huidig Genk-trainer Mario Been. Onder leiding van Been zou NEC in enkele maanden tijd van kandidaat-degradant tot subtopper uitgroeien. Door het succes dat Been boekte bij NEC, was hij fel gegeerd op de trainersmarkt en maakte hij de overstap naar de club van zijn hart Feyenoord. Helaas voor hem duurde het sprookje niet al te lang in de Kuip waarna de overstap naar KRC Genk.
We wensen Bas veel succes bij ons Waasland-Beveren.

PVW.