StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg NIJPEND GEBREK AAN VUURKRACHT.

Een kleine 1000 toeschouwers waren zaterdagavond in Melsele blijkbaar onvoldoende voor Waasland-Beveren om geïnspireerd aan de aftrap te verschijnen tegen Sint-Truiden.
De bezoekers kwamen veel scherper en gretiger aan de aftrap en hadden met de Iraniër Resa wel een man in de rangen die het doel weet staan. Op een vrijtrap voor STVV reageerde Resa wel alert waardoor binnen het kwartier de 0-1 op de bordjes stond. Een kwartiertje verder greep de Waaslandse defensie opnieuw niet gevat in waardoor de 0-2 eindstand al in de eerste helft vast lag.

Aanvankelijk werden halverwege slechts 2 wissels doorgevoerd, maar in de loop van de tweede helft liep dat aantal snel op. WB voetbalde nog wel enkele goeie kansen bij mekaar en trof via een afgeweken onrechtstreekse vrijtrap van Cavens en een kopbal van Seoudi tweemaal het doelkader, maar er staat voorlopig geen elftal op het veld. De ploeg hangt als los zand aan mekaar, maar dat is gezien de vele laattijdige nieuwkomers niet eens zo’n grote verrassing. Er is dringend een duo aanvallers nodig, want nu rust alle druk op de schouders van Jurgen Cavens en dat moet allesbehalve prettig voetballen zijn voor de gewezen international.

Van de door mij aangekondigde Italiaanse tester was in Melsele geen spoor te bekennen.
Ofwel is deze op training al afgetest, ofwel is WB in ver gevorderde onderhandelingen met 1 of 2 andere spitsen. Clepkens stond in doel bij WB en aangezien dit de laatste voorbereidingswedstrijd was, gaan we er gevoelsmatig en voorzichtig van uit dat Michaël volgende week zaterdag in Olympia het doel zal verdedigen van de Waaslanders. Zou Club hebben laten opnemen in zijn contract met WB dat Colin Cosemans verplicht tweemaal moet toekijken als Blauw-Zwart de tegenstander is ?

En nog even over de wedstrijd van zaterdagavond tegen STVV. Aangezien er voorlopig geen andere oefenmatchen meer staan gepland, was het gisteren de laatste kans voor de spelers om zich te tonen aan Dirk Geeraerd. Zou dat voor zenuwachtigheid en een bescheiden vorm van egoïsme bij bepaalde spelers hebben gezorgd ? De halverwege de tweede helft ingevallen Dugary bv. was elke keer dat hij niet of niet goed werd aangespeeld door een ploegmakker, als een bezetene aan het schelden op zijn maats. Nu is mekaar wat aanvuren zoals een Roel Van Hemert dat doet bijzonder positief, maar zoals Dugary tekeer ging zorgt dat volgens mij eerder voor angst bij de ploegmaats dan motivatie. Overigens, het viel ons op dat vooral in de defensie amper een speler de bal durfde te vragen. Kortom, er is nog veel werk aan de winkel voor Dirk Geeraerd, maar hij is de laatste die daarvoor ter verantwoording kan worden geroepen.

PVW.