StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Pakt WB in Olympia alsnog uit met een nieuwe spits ?
Het tijdperk dat een transfer met een poststempel moest worden bezegeld, werd amper een jaar, maximum 2, geleden afgesloten. De digitalisering is ook doorgedrongen tot in de Houba De Strooperlaan met als positief gevolg dat een speler die vandaag vrijdag digitaal bij de KBVB wordt aangeboden, in principe morgen zaterdag nog kan spelen.

Deze ontwikkeling is er uiteraard eentje om toe te juichen, maar of trainer Dirk Geeraerd dit hopelijk ultieme geschenk van zijn clubleiders even enthousiast zal onthalen, is zeer de vraag. Als een nieuwkomer zo laat zijn intrede maakt, kan er onmogelijk sprake zijn van rekenen op automatismen. Nu zullen die automatismen best hun waarde hebben, maar of nu het hele systeem valt of staat met het ontbreken van een echte spits, durf ik te betwijfelen.
Laat ik duidelijk zijn : ik zou uiteraard ook veel liever zien dat WB zwemt in de trefzekere aanvallers, maar de realiteit is helaas anders. Maar gesteld dat Waasland-Beveren zou baden in de goeie aanvallers, hoeveel zouden er daarvan morgen in Jan Breydel aan de aftrap verschijnen, wetende dat we daar waarschijnlijk het grootste gedeelte van de wedstrijd op eigen helft zullen doorbrengen. Het zou daarenboven van weinig vertrouwen getuige in spelers als Snelders, Cavens, Sibum en waarom ook niet Seoudi en Doumbia wanneer we er zomaar zouden van uitgaan dat zij in de Jupiler ProLeague het doel niet weten staan.
Kortom, de huidige situatie zonder rasechte spitsen is geen prettige toestand voor Dirk Geeraerd, maar onze coach spreekt heus wel met zijn bazen en weet dat aan dat manko bijzonder hard wordt gewerkt en dat de rede waarom het zolang duurt moet gezocht worden bij het feit dat de kwaliteitslat tijdens de zoektocht, op behoorlijk niveau wordt gelegd.
Als dat niet het geval was, zouden testers zoals b.v. Tambwe , al eerder een contract onder de neus hebben gekregen. Overigens, dit weekend wordt buiten de landsgrenzen naar offensieve versterking uitgekeken.

PVW.