StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

logoWB GOOD LUCK WB !

Club Brugge-WB is een competitiewedstrijd, geen bekermatch.
Over een paar uurtjes beginne we er aan in het Jan Breydelstadion.
Twee fantastische seizoenen tweede klasse werden bekroond met een plaatsje in de Jupiler Pro League. Vanavond maakt WB zijn eersteklassedebuut op bezoek bij titelkandidaat Club Brugge en dat is niet echt een cadeau. Maar onze jongens hebben weinig of niets te verliezen. Een afstraffing vermijden, goed meedoen en als het kan proberen een puntje uit de brand te slepen, dat moet zowat de opdracht zijn waarmee trainer Dirk Geeraerd omstreeks 20 uur zijn jongens op het veld zal sturen en reken maar dat ze dat met het mes tussen de tanden zullen doen. Bij Blauw-Zwart ontbreken een aantal spelers die zich in de loop van het seizoen ongetwijfeld zullen manifesteren als basisspelers, maar Georges leekens baadt in een selectieweelde, vooral in vergelijking met zijn collega op de andere bank.
In de defensie en op het middenveld heeft Geeraerd best wat mogelijkheden, maar voorin blijft het voorlopig ietwat ongeduldig wachten op een koele kikker die voor de nodige goals moet zorgen.

Wat ook het resultaat van de wedstrijd in Brugge mag zijn, laten we het positief bekijken en stellen dat het geweldig is nu er weer eersteklassevoetbal op de Freethiel wordt gespeeld en wie durfde daar na 5 seizoenen tweede klasse nog geld op zetten ?
Punten pakken tegen de toppers zijn er waar men vooraf niet op rekent, maar ze doen natuurlijk wel super deugd. Het mag dus graag in Olympia, maar het is geen must. Laten we niet vooraf doen alsof dit al een wedstrijd van alles of niets is.
Een goeie match spelen in Brugge als underdog, is absoluut geen garantie dat het volgende week tegen KV van een leien dakje zal lopen en het omgekeerde is net zo.
Bovendien staan er vanavond niet meer of niet minder dan 3 punten op het spel en hoe het ook zal aflopen, tegen KV Mechelen volgende week wordt er gewoon weer afgetrapt met een 0-0.

PVW.