Zwakke eerste, zeer degelijke tweede helft.
Ondanks de 3-1 nederlaag in Jan Breydel, heeft Waasland-Beveren zijn afspraak met de Jupiler Pro League niet gemist. Zijn start tegen Club Brugge miste het wel, want binnen het half uur stond middels tweemaal Refaelov en Meunier een gevreesde ruime tussenscore op het scorebord, maar gelukkig kon Gust Da Silva de tussenstand aan de rust een draaglijk aanzien geven. Pechvogels in de eerste helft waren Karim Belhocine die in de 3 Brugse doelpunten een ongelukkige voet had. Vooral zijn onnodige tackle na 3 minuten was pijnlijk, maar de ex-Standardspeler heeft thans nog een gebrek aan wedstrijdritme en dat werd door de thuisploeg in de eerste 45 minuten genadeloos afgestraft. Ook Michaël Clepkens was bij momenten niet al te secuur en ging bij het derde doelpunt van Club in de fout, maar liet anderzijds af en toe ook zien dat hij zelfs op het niveau Jupiler Pro League, zijn woordje gaat meepraten. Het balbezit in de eerste helft 59-41 procent in het voordeel van Blauw-Zwart, viel voor WB best mee in verhouding tot het geleverde spel.

Brugge flitste meteen na rust nog een keertje, maar de paal verhinderde een vroege 4-1.
Het was daarentegen Waasland-Beveren dat aan de rust Cavens en de onfortuinlijke Belhocine in de kleedkamer liet (Farssi en Seoudi kwamen in hun plaats), dat de betere kansen bijeen voetbalde. Tot driemaal toe was het dichtbij de aansluitingstreffer, maar Da Silva, Dugary en Sibum ontbeerden net dat tikkeltje meeval of botsten op de Brugse keeper Kujovic. De mannen van Georges Leekens dreigden de pedalen kwijt te spelen, maar de verdiende aansluitingstreffer bleef uit. Tussendoor prikte Club nog wel eens tegen, maar de nauwkeurigheid was volledig uit hun spel verdwenen en zelfs de ingevallen Tchité kon daarin geen verandering brengen. Overigens, wat moet Dirk Geeraerd jaloers geweest zijn op Leekens toen hij de bank van Blauw-Zwart zag. Tchité, Bacca en Vleminckx mochten die vanaf het begin verwarmen. Van een ongekende weelde gesproken !

Waasland-Beveren speelde een wedstrijd die perspectief biedt. Misschien iets te braaf, want als ik me niet vergis werden in deze partij geen gele kaarten getrokken door scheidsrechter Wim Smet. De reactie van WB na de vroege 3-0 achterstand was knap.
Dugary en Sibum maakten vooral in de tweede helft bij momenten een uitstekende indruk en alhoewel het achteraf altijd makkelijk praten is, vraag ik mij af hoe de wedstrijd was verlopen met Belhocine op de bank en Farssi meteen in de ploeg.
Trouwens, ik ben er van overtuigd dat die Belhocine op termijn en ongeacht zijn 34 lentes, nog een bruikbare speler kan worden, maar de match in Brugge kwam voor hem toch duidelijk te vroeg. Prima gedaan trainer, want WB was in het tweede bedrijf de betere ploeg en ook al zullen de critici beweren dat het dat mocht zijn omdat de thuisploeg de touwtjes wat losser liet, men moet het toch maar doen. Voor onze peter Kristof Snelders was er een invalsbeurt van een dik kwartiertje. Onze jongens claimden in het wedstrijdslot nog een penalty, maar een tweede goal en wie weet meer, was ons niet gegund.