StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Wat mogen jullie dit seizoen op onze website verwachten ?
Mijn voor- en nabeschouwingen van vorig seizoen, zullen er vanaf heden wat anders uitzien.
In tweede klasse was, vooral voor wie niet in de ruime omgeving van het Waasland woonachtig is, het vaak een zeldzaamheid om info over onze favoriete club te vinden in de media. Op mijn manier en met zeer beperkte middelen, heb ik toen getracht om op regelmatige basis wat dingen te brengen die de fans zouden kunnen boeien. Ik druk mij bewust voorzichtig uit, want wat de ene zijn koude kleren niet raakt, is voor een ander een leuk weetje.

Met het brengen van prettige weetjes probeer ik op de ingeslagen weg verder te gaan, daarbij gesteund door het immer aansprekende graafwerk van collega Rudy Beck middels de Gele Ditjes, Blauwe Datjes. Deze hopelijk gesmaakte mix wordt nagenoeg dagelijks op onze website van Geel-Blauw Den Belly’s gezet door de webmaster Iris waarvoor dank.
Ook ik moet nu in de Jupiler Pro League opnieuw mijn weg trachten te vinden.
De voor- en nabeschouwingen zullen er dus anders uit gaan zien. Radio, televisie, weekbladen en kranten zullen dat het komend seizoen graag en met veel meer inhoud van mij overnemen en daar hoop ook ik wat van op te steken. Ik ben nu in mijn laatste week verlof, maar vanaf volgende week vliegen we er weer in en daarbij is het nooit de bedoeling op de man te spelen of mensen (trainers, spelers, eigen supporters en die van de tegenpartij) persoonlijk te raken.
Respect voor iedereen en uitgaan van de eigen mogelijkheden. De eigen tekorten niet op derde trachten te verhalen, maar evenmin de gemakkelijkste weg kiezen als het eens wat minder gaat en tegen de stroming in durven roeien. Vanuit een positieve ingesteldheid de realiteit proberen te benaderen, maar evenmin blind zijn voor de dingen die fout lopen.
In dat opzicht is het een voordeel een supporterswebsite te mogen verzorgen, want daar zijn de regeltjes wat minder strak dan op een officiële website.

* Evaluatie eerste speeldag van de JPL.
Club Brugge - WB 3-1 : rekening houdende met de krachtsverhoudingen behaalde onze jongens een eervol resultaat. Een wedstrijd die een pak werkpuntjes aan het licht bracht, maar er waren eveneens een aantal positieve signalen waarmee Dirk Geeraerd de komende weken en maanden aan de slag kan.

Beerschot – Lokeren 2-4 : mag ik dit de uitslag van het weekend vinden ? Beerschot zat nog voor de eerste balomwenteling volgens heel wat journalisten in play off 1, maar een goeie trainer en goed inkopen leiden niet vanzelfsprekend en van de ene op de andere speeldag tot een goeie ploeg. Lokeren gaat voorlopig door op zijn elan van eind vorig seizoen en neemt in vergelijking met vorig seizoen, een vliegende start.

Kortrijk – Anderlecht 1-1 : Van Haezebroeck is een trainer die altijd van de eigen mogelijkhede uitgaat en dat loont vaak. In de bekerfinale tegen Lokeren vorig seizoen zondigde hij één keertje tegen die regel door zich als een bange wezel op te stellen toen Lokeren binnen het kwartier met een mannetje minder verder moest. Hein betaalde die afwachtende houding bijzonder duur, maar gelukkig blijft hij zijn aanvallende principes trouw zodat we met Kortrijk als tegenstander altijd wat leuks hebben om naar uit te kijken. En de Brusselaars, die kwamen in het Guldensporenstadion bijzonder goed weg, niet in het minst vanwege, en ook dat is niet nieuw, enkele scheidsrechterlijke beslissingen.

Standard – Zulte-Waregem 0-1 : een verrassing ? Niet echt vind ik, want er vertrok de voorbije seizoenen een leger aan klasrijke spelers en die zijn niet altijd door even klasrijke jongens opgevolgd. In Luik gaan winnen is uiteraard niet iedereen gegeven, maar die dekselse Dury lijkt opnieuw aan een mooi project te bouwen in het Regenboogstadion. Dury is ook een trainer die zinnige dingen zegt in interviews en zin voor realiteit en eerlijkheid heeft.

Genk – Cercle 3-3 : lekker potje voetbal waarbij de verdedigers nog een snipperdag leken te hebben, maar als dat het spektakel ten goede komt hoor je mij daarover niet klagen. Been en Peeters zijn jonge trainers die offensief voetbal prediken en zo zien we het graag.

KV Mechelen – Charleroi : 4-2 : knap debuut van onze eerstvolgende tegenstander. Een verwachte overwinning werd het, maar de Mechelse coach Van Veldhoven zal niet tevreden zijn met de 2 geïncasseerde goals.

Gent – Lierse 2-0 : logische winst van de Buffalo’s en 2 doelpunten van een spits die we met zijn allen graag naar de Freethiel hadden zien komen, nl. Arbitman.

Bergen – OHL 5-2 : sprekend resultaat en de productie kwam grotendeels tot stand terwijl de zo fel begeerde goalgetter Perbet nog op de bank zat. Wat een luxe voor Scifo !

PVW.