StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Enkele echo’s van de dinsdagtraining.
Onze laatste aanwinst Bas Sibum maakte in Jan Breydel al een stevige indruk en die lijkt hij nu ook op training te bevestigen. De van Alemannia Aachen overgekomen Nederlander is goed op weg om zich in een mum van tijd op te werpen als patron van de ploeg en met zoveel nieuwkomers is dat een dankbaar geschenk voor Dirk Geeraerd.

Kristof Snelders startte in Olympia op de bank, maar mocht in het wedstrijdslot invallen. Ongetwijfeld een teleurstelling voor Snellie die de voorbije 2 seizoenen en ondanks een zware blessure in de voorbereiding van vorig seizoen, het statuut van fanionspeler had verworven.
Maar Kristof is een positief ingesteld iemand en niet meer de allerjongste van de groep waardoor hij in staat moet zijn deze misschien wel eenmalige situatie, te relativeren en 200 procent gemotiveerd op de loer te liggen voor de eerstvolgende kans. En denk er aan Kristof, die mannen van Den Belly’s schreeuwen straks hun stem schor zodra je weer op den akker verschijnt.

Wie stilaan hopeloos moet worden is middenvelder Mike De Silva. Met best heel wat verwachtingen bij Tienen weg gehaald, maar vorig seizoen amper gespeeld en ik dacht één keertje gescoord. Nu is het geen geheim dat het aartsmoeilijk is om in een elftal dat vaak wint en veel punten pakt, iemand uit de ploeg te spelen. Mike is sowieso een prima voetballer, maar helaas kon hij dat onvoldoende tonen telkens hij inviel of uitzonderlijk mocht starten.
In de lopende transferperiode werd behoorlijk wat volk aangetrokken voor het middenveld van Waasland-Beveren waardoor De Silva zich per inkomende transfer dieper in het moeras voelde verzinken. Ik heb het altijd wat vreemd gevonden dat een uitleenbeurt of verkoop van Mike binnen het bestuur niet aan de orde was, want het is toch doodzonde zo’n jonge gast in de anonimiteit te zien weg kwijnen. Maar er schijnt nu toch wat los te komen waardoor een tijdelijk of definitief vertrek van Mike De Silva plots bespreekbaar wordt. Laat ons hopen dat er voor alle in deze zaak betrokken partijen, zo spoedig mogelijk een goeie oplossing uit de bus komt.

Emmanuel Sarki die einde contract was bij Waasland-Beveren, zou zo goed als rond zijn met de buren van Sportkring Sint-Niklaas. Ook Sarki is een potentieel uitstekende voetballer, maar was op de Freethiel slechts een schim van de bruikbare speler die hij voor iedere trainer kan zijn.

Colin Coosemans trainde dinsdag nog apart. Door zijn laat uitvallen werd Dirk Geeraerd afgelopen weekend in Brugge van het doorhakken van een lastige knoop bespaard.
Dat denken we natuurlijk, maar volgens mij heeft sluwe Geeraerd voor zichzelf al lang uitgemaakt wie als titularis-doelman verder mag.

PVW.