StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Met de steun van Sasö Udovic.
Donderdag raakten Waasland-Beveren en de Sloveen Vito Plut het eens over een contract voor 2 seizoenen + een optie voor 2 bijkomende. De 24-jarige aanvaller komt over van het Sloveense Gorica waar hij vorig seizoen 17 keer trefzeker was. Ook dit seizoen scoorde Plut al voor Gorica. Afgelopen weekend won Gorica met 3-0 en alhoewel Vito zelf niet aan het kanon stond, had hij toch een voet in de 3 goals van zijn team.

Vito Plut werd o.m. aangetrokken na advies van Sasö Udovic die de KSK Beverensupporters ongetwijfeld nog zullen kennen uit zijn Freethielperiode. Sasö was in zijn eerste seizoen voor KSKB liefst 19 keer productief, maar het daaropvolgende seizoen viel de doelpuntenmachine helemaal stil. Toch bleef Udovic jaarlijks goed voor een pak assists.
Udovic kent Plut behoorlijk goed omdat hij Vito van nabij heeft meegemaakt toen Sasö deel uitmaakte van de technische staf van de Sloveense –20. Hij is er van overtuigd dat Plut over de kwaliteiten beschikt om Waasland-Beveren mooie diensten te bewijzen.
We gaan er van uit dat Plut morgen tegen KV Mechelen speelgerechtigd is, maar of Dirk Geeraerd hem zonder de minste voorbereiding meteen voor de leeuwen zal werpen, is een beslissing die volledig in handen ligt van onze coach. Uiteraard heeft Plut de voorbereiding op het huidige seizoen volledig met Gorica afgewerkt en scoorde hij dus al in de lopende Sloveense competitie, maar ik mag aannemen dat Vito omwille van de transferperikelen een bijzonder drukke/vermoeiende week achter de rug heeft. Veel succes Vito !

PVW.