StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

logoWB PAKT WB EERSTE PUNTEN ?

Met Waasland-Beveren en KV Mechelen staan in de juiste volgorde, een verliezer en een winnaar van het openingsweekend tegenover mekaar. Die vaststelling vraagt echter om wat bijkomende toelichting.
Het verwachte verlies van WB in Jan Breydel viel uiteindelijk beter mee dan de score na pakweg een half uur liet vermoeden. Trainer Dirk Geeraerd heeft volkomen gelijk toen hij na de wedstrijd verklaarde dat een verliezende coach nooit tevreden kan zijn, maar die uitspraak moet toch wat genuanceerd worden. Rekening houdende met de omstandigheden vooraf, denk ik dat Geeraerd zaterdag omstreeks 20 uur wel had willen tekenen voor 3-1 en zeker rond 20.30 uur toen Clepkens al driemaal had moeten vissen. Die achterstand was er gekomen na individuele fouten van o.a. Belhocine en Clepkens en niet omdat de ploeg in zijn totaliteit van de mat werd gevoetbald. Hoopgevend was alvast dat WB na die vroege opdoffers niet als een kaartenhuisje in mekaar zakte, maar als groep en na enkele wissels in de tweede helft, een vuist kon maken en met wat meeval het thuispubliek nog de daver op het lijf had kunne jagen.
Bovendien bevestigden een aantal dragende spelers (Sibum en Dugary) dat zij op korte termijn een meerwaarde kunnen toevoegen. Nu maar hopen dat Vito Plut de verwachtingen als witte raaf kan inlossen en geregeld zijn doelpuntje meepikt.

Gezien het lastige programma van WB, zou de eerste puntenwinst van de Geeraerd-boys tegen KV zeer welkom zijn. Maar van die wens liggen de Mechelse Kakkers niet wakker.
Coach Van Veldhoven die bij Roda knap werk verrichtte, bracht een halve kolonie Denen mee naar Mechelen en zeker niet de eerste de beste. Het is het Mechelse bestuur duidelijk menens dit seizoen. De ploeg flirtte voortdurend met play off1, maar pakte er telkens naast waardoor KV met zijn fantastisch publiek, een beetje een grijze muis dreigde te worden. Brys werd bedankt en Van Veldhoven ingehaald. Benieuwd welke invloed die trainerswissel zal hebben op de ontwikkeling van Joachim Van Damme die destijds door Brys Achter de Kazerne werd aanbevolen. Maar Mechelen haalde niet enkel een klein handvol Denen. Bij Westerlo werd de altijd nuttige Steven De Petter ontfutseld en als die even productief blijft als in het openingsweekend (Steven scoorde tweemaal), kan hij één van de Mechelse revelaties worden.
En ja, door een bij WB opgelopen schorsing, kan KV de eerste 2 matchen van dit seizoen geen beroep doen op de overigens nog licht geblesseerde Van Damme.

Persoonlijk heb ik nog altijd niet de klik van tweede naar eerste klasse gemaakt, maar waar ik wel naar uitkijk is de geweldige omkadering, zeg maar alles op en rond zo’n eersteklassewedstrijd. Meestal een enorme toeloop van supporters, ruime persbelangstelling, een pak VIP’s, oplopende emoties en goed gevulde tribunes. Dit decor spreekt tot de verbeelding en alhoewel we de voorbije 2 seizoenen absoluut niet te klagen hadden over de publieke belangstelling, zijn dit onvergelijkbare toestanden. Laat ons hopen dat de hele WB-entourage klaar is om het schouwspel van de Jupiler Pro League op de Freethiel te ontvangen, maar vooral ook tot begrip bereid zijn indien er op sportief en organisatorisch vlak in het begin nog wat kinderziektes opduiken.

PVW.