StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg MEEST GEVREESDE NUL UIT DE TABELLEN.

Zaterdagavond heeft Waasland-Beveren zijn eerste punt in de Jupiler Pro League op zak gestoken en dat is er altijd eentje dat extra deugd doet. De betere mogelijkheden waren ontegensprekelijk voor de bezoekers uit Mechelen, maar de waarheid gebiedt te vertellen dat WB, weliswaar na een moeizaam aanvangskwartier, zich op karakter zeer verdienstelijk in de wedstrijd knokte en over de hele wedstrijd bekeken aanspraak kon maken op dat eerste kleinood.

Het gemis aan 5 jaar eersteklassevoetbal op de Freethiel, zorgde voor aanvang van de match voor een wat onwennig sfeertje waardoor velen op de toppen van hun tenen liepen.
Die “faalangst” bij de entourage leek aanvankelijk over te slaan op de spelersgroep van Dirk Geeraerd, want in het openingskwartier waren de Van Veldhoven-boys ontegensprekelijk de meer snedige ploeg. De spelers van KV vonden mekaar gemakkelijker, terwijl de opbouw bij de thuisploeg uiterst moeizaam verliep. Middels Enevoltsen, Junker en Van Tricht kwamen de bezoekers in die periode enkele keren dichtbij de 0-1, maar Clepkens zat meteen goed in de match. Na het verstrijken van het eerste kwartier zette WB zijn voet naast die van KV waardoor de match vanaf dat moment een evenwichtig verloop kende. Ladrière en Plut konden voor wat dreiging zorgen en een vrije trap van Farssi belandde wellicht via de doelman op de lat, maar er was inmiddels gefloten voor buitenspel. Even voorbij het half uur moest de doorgebroken en opmerkelijk goed debuterende Vito Plut foutief worden gestuit en er zijn scheidsrechters die voor een vergelijkbaar vergrijp de zwaarste sanctie zouden nemen. De Nederlandse ref Brinkman was mild en hield het bij 11 tegen 11.

In de tweede helft hielden de ploegen vanaf het begin gelijke tred, maar grote kansen bleven aanvankelijk uit. In het slotkwartier toen bij WB Cavens en Snelders respectievelijk zwak en prima waren ingevallen, schakelde zowel WB als KV over naar een hogere versnelling.
Snellie trapte schitterend een dubbele poging eerst in het bereik van de Mechelse portier Renard en vlamde in de herneming centimeters naast. Aan de overkant redde Clepkens prachtig, maar de bal vloog toch nog tegen de paal en werd in de nastoot vanop 1 meter onbegrijpelijk gemist door Diabang. Diep in blessuretijd zette Steven De Petter zijn doelpuntenteller nagenoeg op 3, maar de paal verhinderde de ultieme 0-1.

MPrima debuut van de Sloveen Vito Plut die de nodige kilometers afmaalde, snelheid toonde en behoorlijk balvast is. Goeie invalsbeurt van o.a. Kristof Snelders en zeker ook Gustje Da Silva. Clepkens was zijn misser van Brugge te boven, speelde uitstekend mee en heeft de stap naar eerste zo goed als verwerkt (of moet ik zeggen in de armen).
Dugary speelde een bleke eerste helft en werd niet onterecht vervangen.
Seoudi moet beter kunnen. Sibum was de tweede helft nadrukkelijker aanwezig dan de eerste.
Lardenoit heeft behoorlijk wat opgekuist, Van Hemert liet zich op weinig foutjes betrappen en Belhocine gaf een veel secuurdere indruk in vergelijking met zijn ongelukkige match in Jan Breydel. Blondelle was ditmaal de pineut en misschien wel de zwakste schakel.
Farssi deed het ver van slecht. Cavens worstelt blijkbaar met een vormcrisis.

Het puntje van de hoop is binnen en met een dergelijke organisatie is WB niet kansloos volgende week in Standard. Prima gewerkt coach om op zo’n korte tijd toch wat structuur neer te zetten. Het kan en moet uiteraard allemaal nog een pak beter, maar er begint iets te staan afgaande op de match van zaterdagavond en met de snelheid van Plut opent dat, hopelijk op korte termijn, perspectief.

PVW.