StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Vanavond sponsoravond.
Koken kost geld en dat centen, liefst veel centen hebben, een levensbelangrijk gegeven is geworden in het voetbal, zal niemand verbazen.
Heel wat supporters hebben hun interesse voor onze club geconcretiseerd in het aanschaffen van een abonnement, maar ook de business-seats en loges mochten in het tussenseizoen rekenen op de nodige belangstelling en gingen vlot de deur uit. Als bedanking pakt WB vanavond uit met een klassieke sponsoravond waarbij het de bedoeling is om de sponsors uit te nodigen voor het in onze vereniging gestelde vertrouwen en dat gebeurt met een hapje en een drankje. Het opzet hierbij is uiteraard eveneens bijkomende contacten te leggen en nieuwe toekomstige geldschieters gunstig te stemmen. Naast de burgemeester zal ook de voltallige spelersgroep en de technische staf present tekenen.

* Gui Polspoel was vol lof over SK Beveren.
Vorig seizoen had men als supporter een vergrootglas nodig om in de media aandacht te vinden voor Waasland-Beveren. Wat een verschil met dit seizoen ! De beide wedstrijden van onze club tot nu toe werden zowel op Belgacom als op Telenet uitgezonden.
De thuisverslaggever van Belgacom komt nogal saai over vind ik persoonlijk, maar zondag heb ik wel zitten genieten van het wedstrijdverslag op Telenet dat door Gui Polspoel van commentaar werd voorzien. Gui (vorig seizoen deed hij hoofdzakelijk verslag van de Spaanse competitie op Sporting Telenet, sprak voortdurend en opzettelijk over Beveren of SK Beveren (uitzonderlijk een keertje over Waasland-Beveren) en blikte met heimwee terug naar de onvergetelijke tijden op de Freethiel met o.a. Jean Janssens, Paul Van Gnechten, Freddy Buyl en Heinz Schönberger. Hij vertelde er ook bij waarom hij het voortdurend over SK Beveren had. “Zelfde verhaal op termijn als met Germinal en Beerschot” verduidelijkte de flamboyante Polspoel zijn keuze.

* Evaluatie tweede speeldag.
WB – KV 0-0 : Op karakter en met wat meeval een eerste puntje gepakt.
Nu de laatste puzzelstukjes stilaan worden aangereikt, krijgt Dirk Geeraerd structuur in de ploeg.

Lierse – Standard 0-0 : mooi van Lierse met 10 mensen, maar wat met Standard ? Misschien wordt WB vrijdag wel het kind van de rekening, maar met veel vertrouwen kan die ploeg nooit aan de aftrap verschijnen.

Lokeren – Bergen 2-2 : de stuntploeg van het openingsweekend ontsnapte aan pijnlijk verlies en staat weer met de voeten op de grond. Maar toch knap van Bergen wat het op Daknam liet zien en nog altijd is prijsschutter Perbet slechts een invaller. Flink gedaan Enzo !

Charleroi – Club Brugge 0-1 : prima eerste helft van een door iedereen kansloos geacht Charleroi. Beste man op het veld was Hervé Cagé, ex-Anderlecht. Dat lokte bij mij de bedenking uit dat er in onze ploeg waarschijnlijk niemand rondloopt waarvan men dat dit seizoen zal vertellen. Of ik dat erg vind ? In geen geval, want dan komen ze hem toch een paar maand later halen.

Cercle Brugge – Kortrijk 1-2 : spektakelploeg Cercle stuntte in Genk, maar botste op een Kortrijk dat ook dit seizoen weer in staat is elke ploeg pijn te doen.

Anderlecht – Beerschot 1-0 : strafschoppen en Anderlecht, dat is al een tijdje geen geslaagd huwelijk. Er lijkt wel een soort oververzadiging op te treden bij de Paars-Witte strafschopnemers. Zoveel penalty’s moeten nemen, het gaat op den duur vervelen.

OHL – Leuven 2-2 : voor mij een onverwachtse remonte van OHL dat met Acevedo zijn beste man te lang op de bank liet zitten. En Mario Been kan het wel goed uitleggen, maar ondertussen laat zijn ploeg kostbare steken vallen en hervalt het team in herkenbare fouten van vorig seizoen. Genk zit wel krap in de verdedigers.

Zulte--Waregem – Gent 3-1 : gelukkig komt de match er tegen Fc Dury er nog niet meteen aan, want zijn mannen staan bijzonder scherp. Ik vrees dat het Gentse bestuur niet te veel dergelijke uitschuivers zal dulden.

PVW.