StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

logoWB ONTPLOFT OF BREEKT STANDARD TEGEN WB ?

Dat Waasland-Beveren als promovendus met enige vrees zijn beginprogramma tegemoet zag, kon in nagenoeg alle voetbalmiddens op begrip rekenen. Wie het aanvangsprogramma van Standard doornam en achtereenvolgens Zulte-Waregem, Lierse en Waasland-Beveren las, moet stiekem gedacht hebben dat de kalendermakers en de topclubs alvast geen vijanden zijn.
Een blik op het verrassende en weliswaar zeer vroege tussenklassement, leert ons dat beide ploegen op de vooravond van speeldag 3 met elk 1 puntje broederlijk zij-aan-zij staan en ik laat het aan jullie om te oordelen wie daarover het meest ontgoocheld zal zijn.

Ik zou toch niet zo graag in de schoenen willen staan van Standard-preses Roland Duchâtelet
Alhoewel de uitverkoop al volop aan de gang was toen hij de club overnam, heeft hij voor de buitenwereld althans, de leegloop voorlopig geen halt kunnen toeroepen en minstens even erg voor de supporters : een aantal klassespelers vertrok naar de concurrentie en zij werden nooit vervangen door spelers die het niveau van hun voorgangers benaderden.
Heeft Standard voordien te lang boven zijn stand geleefd en is de club nu dringend toe aan een soort sanering om er daarna weer bovenop te kunnen komen ?
Ik twijfel er geen moment aan dat op Sclessin nog voldoende talent rondloopt om WB morgen een pak slaag te verkopen en voor de top 6 mee te strijden, maar volgens mijn bescheiden mening dan eerder voor de plaatsen 4, 5 of 6 dan voor de top 3.

Slagen de Luikenaars er niet in qua spelersmateriaal de bij een topclub behorende ronkende namen aan zich te binden, het aantrekken van de Nederlander Ron Jans is wel een schitterende zet. Met Groningen en Heerenveen (zeer degelijke subtoppers bij onze noorderburen), heeft Jans na eerst een paar seizoenen te bouwen aan een elftal, prachtig werk verricht.
Een minzaam en intelligent man en ik heb nooit begrepen waarom hij het rustige Heerenveen heeft verkozen boven het dikwijls woelige Standard. Alhoewel, beter doen bij Heerenveen was haast onmogelijk omdat de club een traditie heeft die er uit bestaat jaarlijks fantastische spelers te ontdekken, op te leiden en vervolgens voor veel geld te verkopen.
Om er maar enkele te noemen : Ruud Van Nistelrooi, de Braziliaan Alfonso Alves, Huntelaar, Bas Dost (vorig seizoen topschutter van Nederland bij Heerenveen en nu vertrokken naar het Duitse Wolfsburg), Assaïdi (een paar weken geleden de overstap gemaakt naar PSV en zo zou ik nog een tijdje kunnen doorgaan. Ron Jans heeft in dit geval met Standard dus geen eieren voor zijn geld gekozen, want zo stabiel vind ik die club niet, maar zocht volgens mij eerder een nieuwe uitdaging en als men daar niet slecht voor wordt betaald, is dat goed meegenomen. Ga er maar van uit dat Standard morgenavond met een pak meer stress op het veld komt dan Waasland-Beveren, want als het ook vrijdagavond fout zou lopen voor de Rouches, zit er echt wel een vlieg aan de lamp.

En hoe reageert Waasland-Beveren na het pakken van zijn eerste en niet onbelangrijk competitiepunt tegen KV Mechelen ? Het was een moeizaam bevochten punt, maar eentje dat op basis van inzet en teamspirit kon gerechtvaardigd worden. Natuurlijk zat het in de slotminuten mee, maar geluk moet worden afgedwongen en dat was zaterdag het geval.
Zou onze nieuwste aanwinst uit Israël (Cohen), net als Plut, meteen voor de leeuwen worden gegooid ? Het is natuurlijk een feit dat Standard morgen al met het mes op de keel speelt, maar als WB de zaken even goed georganiseerd aanpakt als tegen KV en er geen individuele blunders worden gemaakt, is een goed resultaat zeker mogelijk. En hoe “goed” er in cijfers uitgedrukt uitziet, dat zien we vrijdag wel omstreeks 22.15 uur.

PVW.