StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg OP ONZE WAARDE GEKLOPT.

Toen Dugary na 27 minuten een mooie combinatie die was opgezet via Sibum, Seoudi en Farssi afrondde, leek een typisch Geeeraerd-plannetje in de maak. Waasland-Beveren had tot dan toe immers alles netjes onder controle. Standard mocht veel balbezit hebben en zodra WB een gaatje zag om uit te breken, ging het zijn kans. Het raakte nooit echt ver en Plut stond eenzaam en alleen op een eiland, maar men kon als WB-supporter zo voelen dat dit de beste tactiek was om het naar goals snakkende Standard op te vangen.
En in de 27ste minuut was het dus zover. Knap uitgespeelde aanval over verschillende stations met het betere werk in de voorbereiding van Farssi en Dugary die ongedekt mocht inkoppen.
Helaas konden de Waaslanders niet lang genieten van hun voorsprong, want op het half uur (3 minuten later dus) toverde de thuisploeg een Zuid-Amerkaans getinte en speelse actie in mekaar die knap door Seijas werd binnen geknald. Een terechte gelijkmaker enerzijds, maar even later kon WB een strafschop claimen na foutief ingrijpen van Van Damme.
Rusten bij een 1-1 tussenstand en dat was een billijke weergave op basis van het aantal kansen, niet het balbezit.

Standard moest na de pauze komen en dat deed het ook. Toch was de manier waarop het voorsprong nam hatelijk. Een kort genomen hoekschop werd voorgebracht en met enkel Jelle Van Damme in de buurt zouden een drietal spelers van WB de klus onder mekaar rustig klaren, maar omdat hij geen kant meer uit kon, kopte Sibum het leder achter Clepkens in eigen doel. De verslaggever van Sport1 Nederland drukte zich als volgt uit : “hoeveel pech kan je hebben” daarmee verwijzend naar de zeer ongelukkige tussenkomst van een landgenoot. Nederlanders, ze zijn ook in moeilijke momenten solidair.
Deze vroege achterstand (er waren 48 minuten gespeeld) kwamen de mannen van Dirk Geeraerd niet meer te boven. Standard putte moed, leek wel ontketend, maar zolang de 3-1 uitbleef, mochten de supporters van Waasland-Beveren blijven hopen. Maar ook die hoop werd omstreeks het half uur bruusk de kop ingedrukt. Een speler van Standard zag de uitgestoken voet van Belhocine als een soort trekijzer en alhoewel er geen contact was, floot Verbiest voor dit stukje kunstduiken toch penalty. Gonzalez voltrok het vonnis en alhoewel er op de winst van Standard niets valt af te dingen, zat het met 2 van de 3 Luikse goals zwaar tegen.

Waasland-Beveren heeft dus ook in zijn tweede uitwedstrijd geen punten gepakt, maar het deed, rekening houdende met de krachtsverschillen, niet slecht mee en scoorde zowel in Brugge als op Standard. Standard domineerde ons meer dan Club. Onze eerste helft in Standard mocht er zijn, de tweede was een stuk minder en dat was in Jan Breydel net omgekeerd. Plut werd een beetje aan zijn eenzaam lot over gelaten en zeggen dat alles en iedereen schreeuwde om aanvallende versterking. Clepkens stond er en heeft het niveau eerste klasse zeker in zijn mars. Dugary was een helft bij de pinken, maar leed ook veel balverlies.
Belhocine zoekt en vindt op termijn zeker zijn weg, maar moet nog wat rustiger worden in de buurt van de eigen zestien. Farssi laat zelfs tijdens de Ramadan zien waarom we hem in het Kuipke weg plukten. Meer van dat Rashid ? De backs Blondelle en Van Hemert tonen zich nog te vaak onbetrouwbaar. Moet beter jongens ! Sibum is een toekomstige leider in wording. Wat mij betreft mochten Ladrière en Da Silva op basis van hun vorige prestatie in de ploeg, maar Geeraerd is duidelijk nog volop op zoek naar een basisformatie. Jammer dat Snellie ditmaal zelfs niet aan een invalsbeurt raakte. Die zat er voor Caens wel in, maar Jurgen moet en kan ongetwijfeld tot veel beter in staat zijn.

PVW.