StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Nu al twijfels ? Snap ik niets van.
Maandagmorgen hoorde ik in het ochtendjournaal van radio1 dat Cercle, Beerschot en Waasland-Beveren met slechts één puntje hun start hebben gemist. De rekening maken van een ander is zinloos, maar wat het gedeelte WB hiervan betreft zou ik met de nodige zin voor ironie kunnen stellen dat het gezien ons startprogramma, knap is dat onze club in het gezelschap vertoeft van ploegen die play-off1 ambiëren.
Het gevaar van dit soort berichten in de media is dat het in elke club aanwezige gedeelte “successupporters”, deze kwakkels meteen aangrijpen om mee te huilen met de wolven in het bos. Ongehoord en totaal onbegrijpelijk.

Wat is de realiteit ? Eenieder was het bij het verschijnen van de kalender roerend eens over de moeilijkheidsgraad van ons beginprogramma. Daarenboven was bij de competitiestart en zelfs tot op dit moment, onze kern nog niet definitief samengesteld En dat is voor Dirk Geeraerd zeker geen geschenk geweest. Nu zal elke coach wel vinden dat zijn selectie wat krap is, maar een openingsmatch spelen zonder één rasechte spits in de kern, dat mag best uitzonderlijk worden genoemd.
Op hoeveel punten zouden realistische supporters met ons programma hebben gerekend ?
Mag ik de vraag wat aanpassen ? Hoeveel punten zouden de meeste ploegen aan het einde van het seizoen halen wanneer ze hun verplaatsingen naar Jan Breydel en Sclessin evalueren ?
Bij WB valt het op omdat de moeilijkheidsgraad van de wedstrijden op verplaatsing ‘op papier althans) zwaar uitvallen. Nu ben ik er mij van bewust dat voor Waasland-Beveren geen gemakkelijke uitmatchen bestaan, maar de kans dat we iets oogsten in pakweg Leuven, Bergen, Charleroi of Lierse, is theoretisch gezien iets groter dan in Anderlecht, Brugge, Genk of Standard.

Maar veel belangrijker dan onze magere puntenoogst tot nu toe, is de vraag hoe WB het er in die 3 wedstrijden heeft van afgebracht. Mag ik vinden dat we nooit werden weg gespeeld ? De tweede helft op Brugge en de eerste helft in Standard, waren we de evenknie van de tegenstander met uiteraard logisch meer balbezit voor de thuisploeg.
Tweemaal kregen we een strafschop tegen, maar die op Standard was onterecht. Zowel in Jan Breydel als op Sclessin werd ons een penalty onthouden, maar daar wordt in de media nogal vlug over gestapt alsof het vanzelfsprekend is dat die discutabele fases nu eenmaal gemakkelijker aan de “grotere” clubs worden toegekend.
Van de wedstrijd tegen Mechelen herinneren de mensen zich blijkbaar alleen de reuzekansen voor Diabang en De Petter in de slotminuten, maar ook hier zouden sommige refs voor penalty op Plut hebben gefloten en was Farssi met een vrijschop er eveneens dichtbij.
Kortom, het klopt dat we voorlopig onvoldoende punten hebben, dat het spelniveau best nog wat kan worden opgetrokken en dat er gerust een paar onmiddellijk inzetbare spelers mogen bijkomen, maar WB heeft zich in die 3 partijen niet gepresenteerd als zwakke broertje.
Meer zelfs : met enkele doelgerichte versterkingen zijn alle plaatsen in de rechterkolom (laat ons hopen met uitzondering van de plaatsen 15 en 16, mogelijk.

PVW.