logoWB WB ZATERDAG OP ZOEK NAAR EERSTE WINST IN DE JUPILER PRO LEAGUE.

Een dubbel gevoel : dat is wat ik heb over gehouden aan de wedstrijd van speeldag 3 en ons bezoek aan Standard-Luik. Enerzijds heb ik er geen moeite mee om toe te geven dat de Luikenaars voetballend de betere ploeg waren en over de 90 minuten bekeken het meest aanspraak konden maken op de 3 punten. Anderzijds heb ik zoiets als, er waren in die wedstrijd een aantal cruciale fases die stuk voor stuk in ons nadeel werden beslecht door de spelleiding zoals het strafschopgeval met Van Damme net voor rust bij een 1-1 stand en de onterecht toegekende elfmeter aan de thuisploeg halverwege de tweede helft waardoor de 3-1 op de bordjes stond en vanaf dat moment was het boeken toe. Als het 2-1 blijft tot de laatste minuten, kan een klutsbal voldoende zijn voor de 2-2.

Maar het heeft geen enkele zin om te blijven stilstaan bij onherroepelijke dingen en daarom stellen we het vizier scherp voor de interessante Oost-Vlaamse derby tegen KAA Gent.
Op papier een bijzonder lastige opdracht en dat is het in werkelijkheid ook.
Toch is het moment niet ongunstig om de Buffalo’s te bekampen. Het loopt voorlopig allesbehalve lekker voor de mannen van Soollied en het zou mij verbazen dat Gent na de Europese uitschakeling tegen Videoton en het teleurstellende 1-1 in het eigen Ottenstadion tegen OHL, met veel vertrouwen naar de Freethiel afzakt. Met 4 op 9 zitten de Buffalo’s goed in de middenmoot, maar met thuis Lierse, uit Zulte-Waregem en opnieuw thuis OHL, hadden de ambitieuze Gentenaars wellicht beter verwacht. Achteraan wordt er bij momenten behoorlijk gestunteld en offensief rust ontzettend veel gewicht op de schouders van Arbitman, terwijl dat uitgerekend een speler is die men tijdens de voorbereiding in het uitstalraam wou zetten. Het vertrek van een aantal titularissen lijkt voorlopig onvoldoende opgevangen, maar uiteraard is de Gentse spelerskern voldoende ruim om beter te doen. Een kwestie van tijd tot de nieuwkomers op mekaar zijn ingespeeld ?

Dirk Geeraerd is de voorbije 3 matchen ongetwijfeld een stuk wijzer geworden en kan stilaan de experimentele fase afsluiten. Voor de nieuwkomers Cruz en Cohen komt de wedstrijd waarschijnlijk nog iets te vroeg. Zij werken hard aan hun conditionele achterstand en zijn spoedig inzetbaar. Vooral in thuismatchen moet Waasland-Beveren, zelfs al heet de tegenstander KAA Gent, resoluut voor de volle pot gaan. Een overwinning kan ons klassement een geweldige opsmukbeurt bezorgen waarmee ik geenszins de indruk wil wekken dat de bezoekers een hapklare brok zijn. Hun situatie is een beetje vergelijkbaar met die van Standard. Een goeie prestatie kan het noodzakelijke zetje zijn om de locomotief definitief op het goeie spoor te zetten. Zouden de tropische weersomstandigheden een negatieve invloed op de wedstrijd kunnen uitoefenen ? De uitzonderlijk hoge temperaturen die worden voorspeld betekenen natuurlijk voor de beide ploegen dezelfde moeilijkheidsgraad.