StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Belgische U19 verliezen van Rusland.
Het nieuws dateert al van midden vorige week, maar in de media werd er weinig aandacht aan besteed. De Belgische U19 verloren kansloos met 4-0 in Moskou tegen Rusland. Een zware score, maar als verzachtende omstandigheid kan worden ingeroepen dat liefst 3 van de 4 doelpunten uit een strafschop tot stand kwamen. Leuk weetje is dat in het Belgische team 2 spelers van Waasland-Beveren stonden, nl. Marco Zenaro en Colin Coosemans.

* Op naar de 20 !
Vandaag wordt een negentiende speler toegevoegd aan het lijstje van nieuwkomers op de Freethiel (een rechtsachter) en wellicht volgt in de loop van de week nr 20, het lang verwacht maatje voor Plut in de aanval. Het is waarschijnlijk geen unicum, maar toch ongezien voor een club met beperkte mogelijkheden. Deze politiek levert stof voor een interessante discussie. Zou men er niet beter aan doen kwaliteit boven kwantiteit te verkiezen ?
Bij zo’n lange lijst nieuwkomers maakte ik mij de bedenking of de clubleiding zichzelf aan het corrigeren is door pas aangetrokken spelers nu reeds in vraag te stellen.
Er is vermoedelijk een verklaring hiervoor. Natuurlijk was het de bedoeling om kwaliteit binnen te halen, maar dat soort spelers heeft vaak de meeste noten op zijn zang en kunnen dikwijls kiezen uit meerdere geïnteresseerden. Op die manier zijn ons een aantal spelers met een ontegensprekelijke meerwaarde, op het nippertje ontsnapt. De transferverantwoordelijken bleven waarschijnlijk iets te lang hopen dat deze spelers zich alsnog zouden bedenken en toch voor WB kiezen, maar toen betrokken spelers hun lot aan een andere vereniging verbonden, is volgens mijn bescheiden mening omwille van tijdsgebrek en misschien ook wel een beetje de druk van supporters, een lichte paniek ontstaan en werden spelers een contract aangeboden die aanvankelijk geen prioriteit waren.

PVW.