StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Bekertornooi fataal voor ploegen uit de streek.
De tropische temperaturen van afgelopen zondag hebben de ploegen uit onze streek geen goed gedaan in hun strijd om een ronde verder te komen in het bekertornooi. Thuishaven Bornem van supportersclub Den Belly’s verloor met 1-2 van derdeklasser Ciney. Ook de openingsmatch van het nieuwe seizoen ging verloren voor de Klein-Brabanders. Thuis werd met 0-2 verloren van Hoogstraten. Nochtans kende Bornem een goeie voorbereiding waarin de resultaten hoopgevend waren, maar ik vertel geen nieuwe zaken door te stellen dat vriendenwedstrijden niet de minste garantie bieden op een goeie start van de competitie.
Bornems reeksgenoot Temse werd eveneens uit het bekertornooi geknikkerd na 1-0 verlies in Bocholt. Maar de negatieve bekerverrassing uit de streek kwam van de buren Sportkring Sint-Niklaas. Bij de Brabantse eersteprovincialer Pepingen werd met 1-0 in het zand gebeten.
Overigens, het Berchem van Bart Selleslags zette de competitie niet onaardig in door 2-2 gelijk te spelen in Koksijde. Zondag ontvangen de Rooi-boys Temse en dat wordt een interessante confrontatie omdat ook Temse zijn seizoen inzette met een driepunter.

* Misschien een dvd-tje samenstellen Dirk ?
Met 1 op 12 heeft WB de start gekregen waar velen voor vreesden bij het verschijnen van de kalender, nl. lastig. Nu zou het te kort door de bocht zijn om die karige puntenoogst alleen op de spelleiding te verhalen, maar gunstig zijn de scheidsrechters ons tot nu toe nog niet gezind geweest. In het wedstrijdslot in Jan Breydel beging Donk een twijfelachtige fout op Doumbia en tegen KV Mechelen zou het weinigen hebben verbaasd dat de ref een overtreding op Plut met een strafschop had bestraft. Op Sclessin maakte Van Damme een dubieuze overtreding ik dacht op Van Hemert en zaterdag jl. tegen Gent werd Ladrière een elftmeter onthouden.
We mogen ons zelfs een beetje bijkomend benadeeld voelen, want de penalty op Standard was een stukje theater van de jonge Nigeriaanse aanvaller van de Rouches.
Vorig seizoen overkwam KVK Kortrijk dit enkele keren waardoor trainer Hein Van Haezebrouck overwoog een dvd samen te stellen met alle strafschopgevalletjes na elkaar gemonteerd om eens voor te leggen aan de Centrale Scheidsrechterscommissie. Waar wacht je nog op Dirk Geeraerd ?

PVW.