Zaterdagavond was Waasland-Beveren dichtbij zijn eerste puntenwinst buitenshuis, maar het verdiende puntje kwam er niet. Oorzaak van deze nieuwe en onnodige nederlaag waren 2 te vermijden doelpunten op hoekschop tussen de 22ste en 26ste minuut. Eerst mocht Mitrovic een halve defensie verrassen doelman Clepkens inbegrepen en zijn voorbeeld werkte aanstekelijk op Pavlovic die 4 minuten later de score al te gemakkelijk (zeg maar zonder weerstand van een slapende verdediging, kon verdubbelen. Waasland-Beveren was definitief ontwaakt en begon plots (een andere keuze had het uiteraard niet) beter te voetballen. Farssi was net voor rust dichtbij de aansluitingstreffer, maar aan de overkant hield Clepkens tot tweemaal toe WB van de definitieve knock-out. Op basis van de kansen was de 2-0 ruststand terecht, maar het had niet gehoefd.

In de tweede helft waren de mannen van David Penneman heer en meester en achteraf bekeken was een puntendeling de correcte weergave geweest van het totale wedstrijdbeeld (elk een helft). Dat die er niet kwam was o.m. het gevolg van een zeer betwiste fase waarbij een schot van Da Silva (haast zeker) dankzij de hand van een Kortrijkspeler niet in doel belandde. Nummer 5 voor het dvd-tje met de geweigerde strafschoppen ? Gelukkig kon Da Silva even later dit onrecht compenseren door de 2-1 te lukken. Kortrijk wankelde en de gelijkmaker hing in de lucht. Zelfs toen Lepoint na 67 minuten met een zeer lichte tweede gele kaart vervroegd onder de douche moest, wist de thuisploeg amper raad met de offensieve bedoelingen van WB. De bij rust ingevallen nieuwkomer Ghadir kopte de 2-2 binnen, maar die werd terecht afgekeurd voor buitenspel. Het bleef schudden en beven voor de 11 van Hein Van Haezebrouck tot diep in de blessuretijd, maar het op basis van een sterke tweede helft logisch puntje, bleef uit.

Nog enkele bedenkingen : Gal Shish zal veel beter moeten doen dan gisterenavond om de aanwinst te worden die zijn referenties lieten verhopen. Zijn tweede helft was minder slecht dan de eerste, maar nog ruim onvoldoende en dat werkte behoorlijk op het systeem van een aantal ploegmaats die daardoor geel pakten. Over Lepoint viel weinig te vertellen : die jongen mist nog een pak wedstrijdritme en precies daardoor is het jammer dat hij door zijn uitsluiting volgende week langs de kant moet blijven. De invalsbeurt van die andere nieuwkomer en landgenoot van Gal Shish, Ghadir, duurde slechts een half uur omdat hij geblesseerd uitviel, maar hij liet in dat korte tijdsbestek toch zien een neus voor goals te bezitten.
Al bij al spijtig dat 2 goals kunnen/mogen vallen uit spelsituaties die vooraf perfect bespreekbaar zijn op training, want uiteindelijk hebben we hier toch te maken met profs.
Volgende week beter ? Als we uitgeslapen aan de aftrap verschijnen moet dat kunnen !