StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Verbaal sterke Geeraerd.
De gedachte van het tribune-zitten inspireert Dirk Geeraerd. Zaterdag verkondigde onze coach dat WB in oktober op zijn best zou zijn. Begrijpelijk gezien de vele nieuwkomers, maar weinig hoopgevend de komende weken voor de supporters.
Vervolgens bedankte hij vandaag op teletekst de KBVB voor zijn onterechte verwijzing naar de tribune vorige week. Was dat niet het geval geweest, zou hij zaterdag in Kortrijk niet voor zijn daden hebben ingestaan bij de scheidsrechterlijke dwaling van de geweigerde strafschop.
Ook hier kan ik Dirk natuurlijk volgen, maar hoe staat Dirk tegenover zijn tot tweemaal toe blunderende defensie bij de Kortrijkse hoekschoppen ?
Het ene staat natuurlijk los van het andere, maar ik kan niet ontkennen mij eveneens behoorlijk geërgerd te hebben toen achtereenvolgens Mitrovic en Pavlovic weinig in de weg werd gelegd om de thuisploeg op enkele minuten tijd naar 2-0 te koppen.

* Hervé Onana bezoekt gewezen ploegmaats.
Spijt komt altijd na de zonde, zo leert ons een oude volkswijsheid.
De moeizame zoektocht naar een scorende spits zou misschien wat minder dringend zijn geweest indien Hervé Onana die toch een bijzonder sterke eindronde speelde, op de Freethiel was gebleven. Gedane zaken nemen echter geen keer en we hopen dat Hervé bij Tubeke zijn reputatie als goaltjesdief zal onderhouden, maar in afwachting van de genezing van een blessure was Onana vorige week een opgemerkte gast tijdens een training van Waasland-Beveren. Tof dat Hervé de weg naar de Freethiel nog niet is vergeten.

* Goed bezig !
Enkele oud-gedienden van SK Beveren en Waasland-Beveren konden zich het afgelopen weekend in positieve zin laten opmerken. Rashid Bourabia was tijdens Cercle-Lierse met 2 goals belangrijk voor zijn nieuwe werkgever. In Nederland staat David Meul nu al 2 wedstrijden op hoog niveau te keepen bij promovendus Willem II uit Tilburg.
David was de voorbije jaren niet altijd gelukkig met zijn keuzes, maar vorig seizoen promoveerde hij met Willem II en die gunstige trend schijnt hem tot prima daden te inspireren bij onze noorderburen.

PVW.