StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

verslag BELOFTEN DEBUTEREN VERDIENSTELIJK, MAAR PAKKEN GEEN PUNTEN.

Voor een ruime opkomst hebben de beloften van Waasland-Beveren maandagavond op Puyenbeke een zeer verdienstelijk debuut gemaakt in de eerste klasse, maar onze jongens bleven wel met lege handen achter. Net als de eerste ploeg (in Olympia tegen Blauw-Zwart), kregen de beloften van Tim Bavré met Anderlecht al meteen een kanjer voorgeschoteld.
Onder de indruk van de tegenstander was WB allerminst, want het begon sterk en creëerde binnen de 8 minuten 2 grote kansen. Gilles Pringels en de Ivoriaanse tester Désiré gaven echter niet thuis bij de afwerking. Na 10 minuten was het wel bingo aan de overkant. Een lage voorzet werd voorbij Colin Coosemans gewerkt. WB was niet aangeslagen en dat leverde nog enkele goeie mogelijkheden op voor de tester, maar die zat niet goed in de match.
Vlak voor de pauze gooide Anderlecht de wedstrijd definitief op slot.
Door balverlies liepen plots heel wat jongens uit positie met de fatale 0-2 tot gevolg.

Na rust beperkte de Brusselaars zich tot het controleren van de wedstrijd en af en toe scherp te counteren waardoor Coosemans de kans kreeg zich met enkele prima reddingen in de kijker te spelen. Bij Anderlecht zaten een achttal spelers uit de A-kern waarvan Kabasele, Badi Banga en Chevaria de meest bekende namen zijn. Als het lukt zal woensdag dit artikel worden aangevuld met de opstellingen van beide elftallen.
Volgende afspraak met de beloften komt er aan nu vrijdag 31 augustus wanneer om 19.30 uur in Brugge tegen Cercle wordt gespeeld.

Waasland-Beveren: Coosemans Colin , Smet Timothy , Rensing Troy , Gysbrechts Sam , De Smet Joël , Zennaro Franco , Snelders Kristof , Cruz Daniël , Jonna Desiré , Cohen Steven , Pringels Filles , Van Dorren Wannes , Cathoir Yannick , Beliaev Dennis , Van den Eynde Arne , Can Hakan

PVW