StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Kristof Snelders naar Cappellen.
Ik moest er toch even van slikken toen onze peter Kristof Snelders mij deze middag belde met het nieuws dat zijn overgang naar derdeklasser Cappellen er zat aan te komen. Sowieso een moeilijke beslissing, maar voor Kristof waarschijnlijk de beste oplossing.
De combinatie werken en voetballen is veeleisend, maar als de opofferingen gecompenseerd kunnen worden door regelmatig aan voetballen toe te komen, valt het minder zwaar.
En daar schuilde nu precies het probleem. Door de komst van Dugary en Ladrière, zat Snellie veel vaker op de bank dan hem lief was en er kwam maar weinig schot in die voor hem vervelende ontwikkeling. Wat gun je als sportman Kristof deze stap, maar wat zullen we hem als mens missen. Nu ja missen, ik heb mij alvast voorgenomen onze vriendschap niet in het gedrang te brengen door deze transfer. Snelders wordt immers tot het einde van het seizoen uitgeleend en voorlopig weiger ik verder te kijken dan het einde van het lopende seizoen.
Bij Cappellen wordt Kristof herenigd met Spencer Verbiest.
De naam Snelders zal op deze website nog ontelbare keren worden vermeld.
Met Kristof verdwijnt iemand wiens impact op de spelersgroep tussen de lijnen, minstens even groot is als er buiten. Iemand die een groep zoals men dat pleegt te noemen “aan mekaar kan houden”. Een smaakmaker, sfeermaker en iemand die alshetware altijd goed geluimd was. Maar zij die hem iets beter kennen en daar mag ik mij gelukkig bij rekenen, hadden stiekem door dat zijn stilaan uitzichtloze situatie zwaar begon te wegen en Snellie die een beetje ontmoedigd dreigt te raken, dat verdient hij niet.
Makker, het verhaal op de Freethiel is nog niet voorbij.
In naam van supportersclub Den Belly’s wil ik je wel al ontzettend bedanken voor de super fijne periode van samenwerking. Niets was je te veel en dat gebeurde steeds met de glimlach.
Bedankt, duizendmaal bedankt, maar Den Belly’s laat je niet los hoor !
Ik weet dat Cappellen ambitie heeft om naar tweede te gaan en ik weet even zeker dat jij daaraan een belangrijke bijdrage kan leveren. Veel succes !

* JP Kielo-Lezi wordt ploegmaat van Jan Masureel.
Eerder maakte ik hier melding van het Albanese Skenderbeu als nieuwe thuishaven voor Jean-Paul Kielo-Lezi, maar blijkbaar is de officiële website van deze Albanese topclub geen betrouwbare bron. Jean-Paul heeft zijn lot immers verbonden aan de Oost-Vlaamse derdeklasser Deinze waar hij met Jan Masureel een gewezen ploegmaat aantreft.
Geert De Vreese zal ons ongetwijfeld op de hoogte houden van de verrichtingen van beide spelers. Wat Masureel betreft kan dat nog wel even duren, want als ik me niet vergis ligt die nog een tijdje in de lappenmand. Veel succes JP !

* Boskamp weer onderwerp van gierend panel op RTL7.
Indien een individu het zou aandurven Jan Boskamp te beledigen zoals dat bijna wekelijks op de Nederlandse televisie gebeurt, had betrokkene ongetwijfeld binnen de kortste keren een rechtszaak aan zijn broek. Als het echter op televisie komt, maakt Bossie er absoluut geen probleem van. Blijkbaar is of moet Jan nu geopereerd worden voor een navelbreuk en daarbij vroeg het bezorgd panellid René Van Der Gijp zich af of er wel een dokter zou gevonden worden met een voldoende lange arm om op de plaats van de ingreep te geraken.
Van je vrienden moet je het hebben Jan !

PVW.