StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

logoWB OOK WB-CERCLE IS EEN TOPPER.

We hadden dit duel natuurlijk liever voorbeschouwt met als inzet een plaatsje in de veilige buik van het klassement, maar helaas is aansluiting vinden bij de nr 14 de voorlopige bekommernis.

Dat WB na 5 speeldagen amper één puntje totaliseert, valt licht tegen op basis van wat onze jongens omwille van hun inzet hadden verdiend. Dat het Cercle van de lieveling van voetbalminnend België Bob Peeters daar staat is echter een grotere verrassing. Onder zijn leiding hadden de Bruggelingen de voorbije 2 seizoenen het kleed van “een grijze muis” uitgetrokken en geruild voor een frisse jurk die bij veel kenners in de smaak viel.
Cercle greep vorig seizoen net naast een ticket voor play-off1, behield nagenoeg zijn volledige spelersgroep en hoopte hiermee ongetwijfeld net iets beter te doen dan vorig seizoen. Nu hoeft het na 5 speeldagen die ambitie niet per se over boord te gooien, maar Bob Peeters is voldoende realist om te beseffen dat geleidelijk opklimmen naar de middenmoot het eerste tussentijds opzet is alvorens nieuwe of aangepaste doelstellingen te plannen.

De afgelopen week hoorde ik wel eens vaker de opmerking dat WB de pech heeft uitgerekend nu tegen een in puntennood verkerend Cercle te moeten spelen. Daar zit zeker een stuk waarheid in, maar zou een op toerental draaiend Brugge een gemakkelijker prooi zijn ?
Net als eerder Standard, Gent en Kortrijk, geloof ik dat een ploeg die in de kelder van de rangschikking vertoeft, niet overloopt van zelfvertrouwen en het misschien juist wel het geschikte moment is om ze aan te pakken. Nu kan ik niet ontkennen dat aan het puntenaantal van WB af te leiden valt dat we tegen een drietal ploegen hebben gespeeld zonder vertrouwen, maar eerlijk is eerlijk, deze 3 wedstrijden hadden volgens de krachtsverhoudingen op het veld, zeker 4 en misschien wel 5 punten kunnen opleveren en dan wil ik graag het puntje tegen KV Mechelen dat in de slotminuten aan een zijden draadje hing, afgeven.

Na afloop van de match in Kortrijk was ik meer ontgoocheld in de uitsluiting van Lepoint en het uitvallen van Ghadir, want het ontbreken van beide spelers laat zich zaterdag zeker gevoelen. Ghadirs debuut was veelbelovend en het enige waar Lepoint behoefte aan heeft om zijn vroegere niveau terug te vinden, is wedstrijden spelen. Maar het heeft niet mogen zijn en blijven stilstaan in het voetbal staat gelijk met achteruit gaan.
Donderdag versterkte onze club zich alsnog met een Israëlische spits die hopelijk de geblesseerde Ghadir waardig kan vervangen tijdens diens afwezigheid. Waasland-Beveren moet nu voldoende gewapend om zijn doel voor dit seizoen (niet degraderen) te bereiken. Morgen, zaterdag, staat een eerste levensbelangrijke wedstrijd om die ambitie kracht bij te zetten, op het programma. Tegen Cercle wordt beter maar niet verloren, liefst gewonnen. Maar diezelfde bedenking maakt men zich ongetwijfeld eveneens in het Brugse. Goed voetbal staat voor mij morgen op de tweede plaats.
Veel succes Dirk en co en vergeet je GSM niet op te laden deze nacht !

Patrick Van Wesemael