Laatste nul uit de tabellen.
“Het is toch God geklaagd” zou een gewezen en behoorlijk behaarde politicus zijn ontgoocheling hebben uitgedrukt indien de journalistieke neutraliteit het onderwerp was geweest na WB-Cercle. Volgens de VTM-journalist van dienst hadden de Bruggelingen zaterdag niet hoeven te verliezen. Clepkens moest inderdaad over 90 minuten bekeken een drietal knappe reddingen uit zijn handschoenen toveren, maar aan de overkant verrichtte Verbiest eveneens een aantal prima tussenkomsten en mochten Peeters en Co zelfs de vingers kruisen toen hun doelman was verslagen, maar een verdediger Belhocine halverwege de eerste helft de 1-0 van de lijn kon keren. Vorige week in Kortrijk waren 2 slecht verwerkte hoekschoppen door de Wase defensie voldoende om de verslaggever van VTM te verleiden met de uitspraak dat Kortrijk op basis van zijn eerste helft de overwinning wel verdiende, terwijl een geldig doelpunt van WB werd afgekeurd en een 100 procent strafschop geweigerd.
Blijven trainen beste VTM-redactie !

WB-Cercle was een allesbehalve degradatieduel. Hoog tempo, wederzijds doelgevaar en ook enkele knappe individuele nummertjes van zowel de thuisploeg als de bezoekers.
Een genietbare wedstrijd dus en vooral de verheugende vaststelling dat de recentste aankoop Barak Badash echt wel een aanwinst is. Balvast en blijkbaar ook een neus voor goals waardoor Vito Plut de komende weken ongetwijfeld een stuk meer tot zijn recht zal komen en voortaan niet meer alleen het gewicht van de aanval hoeft te dragen. De eerste helft vloog werkelijk voorbij en de 0-0 ruststand had best een ander aanzien kunnen hebben.

Ook het tweede bedrijf was er voortdurend wat te beleven. Niet altijd dotten van kansen, maar bij momenten mooie combinaties en het publiek genoot met volle teugen. Gustje Da Silva was niet in zijn dagje en zou dan ook worden vervangen. Ook Seoudi en Plut mochten wat vroeger gaan douchen, maar toen dit duo naar de kant werd gehaald, wees het scorebord al een 1-0 tussenstand aan. Nieuwkomer Badash werd in het straatje gestuurd en zorgde voor het eerste competitiedoelpunt van WB op de Freethiel. Cercle had nu geen keuze meer en moest alles op alles zetten, maar buiten veel goede wil, leverde dat enkel wat chaotische afstandstrappen op die een alerte Clepkens nauwelijks konden verontrusten. In de slotminuten kreeg WB definitief zekerheid over de eerste zege in eerste klasse uit het prille bestaan van de fusieclub. De debuterende en ingevallen Daniël Cruz werd foutief gestuit en de vrijschop van de eveneens ingevallen Benoît Ladrière werd zeer keurig voorbij Bram Verbiest geknald. Er was geen grote opkomst zaterdagavond, maar de Freethiel ging wel compleet uit de bol bij de 2-0.

Een mooie en wat mij betreft verdiende overwinning waar niets valt op af te dingen en waaraan Waasland-Beveren zich moet aan optrekken om de volgende wedstrijden met vertrouwen tegemoet te zien. Als we zelfs kunnen winnen op een moment dat Gustje een mindere dag heeft, dan is WB goed bezig. Laat Cruz en Lepoint ondertussen nog een beetje aan de conditie werken en Ghadir aan zijn revalidatie en dan heeft Dirk Geeraerd over een paar weken gegarandeerd positieve selectieproblemen. Proficiat jongens, ons supportershart heeft zaterdagavond genoten. We doen weer mee !

Tot slot : wat een chaos met de opstelling van de ploegen die aan de supporters als service voor aanvang van de wedstrijd wordt aangeboden. Een belachelijk spelletje van de trainers of een administratieve off-day ? Niets klopte en het zal toch niet een bewust steekspel van de coaches zijn geweest waar vooral de supporters de dupe van waren.