StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Overzichtje lagere reeksen.
Dit weekend is ook de competitie in de provinciale reeksen van start gegaan.
Het is onmogelijk om compleet te zijn, maar wekelijks zal ik proberen even stil te staan bij een aantal ploegen waarin spelers met een SKB of WB verleden spelen.

In vierde provinciale E Oost-Vlaanderen begon YB Beveren met een puntendeling in Baasrode. Derde klasse A wordt dit seizoen razend interessant met o.a. Bornem, Berchem, Deinze, Temse en natuurlijk Cappellen. Men is er al aan de derde speeldag toe en de ploegen schijnen echt aan mekaar gewaagd te zijn. Berchem stuntte door de ongeslagen leider RC Waregem met een Arsenal-score weg te sturen (1-0). Goed gefeest Bart ?
Bornem verloor bij Rupel Boom met 4-2 en Pieter Vervaet scoorde ditmaal niet. Onze uitgeleende belofte deed dat in de vorige 2 partijen wel. Het burenduel tussen Hamme en Temse eindigde op 1-1 met een prachtige treffer van Aaron Verwilligen voor Temse. Ook de teller van de door WB uitgeleende Aaron staat al op 2. In Deinze-Cappellen hadden met Masureel, Kielo-Lezi en Snelders 3 ex-WB’ers tegenover mekaar kunnen staan. Hoeveel er uiteindelijk hebben gespeeld weet ik niet, wel dat Jan en Jean-Paul het haalden van Snellie, maar die laatste gaf op dat moment de aftrap op de Freethiel.

Ook in tweede klasse staat de wereld op zijn kop. Ploegen als Oostende, Westerlo, Antwerp, Wezet, STVV en Eupen zouden het klassement gaan domineren dit seizoen, maar wat blijkt ? Promovendus Moeskroen-Peruwelz, Boussu Dour en Aalst voeren de rangschikking aan. Omdat er amper 3 speeldagen voorbij zijn, volgen de geciteerde kandidaat-promovendi uiteraard op korte afstand, maar dat het een open strijd wordt is nu al duidelijk.
Het verrassende Oudenaarde speelde 2-2 tegen Sportkring Sint-Niklaas met voor de thuisploeg een goal van Jan De Langhe en al bij al een tweede knap puntje op verplaatsing voor de Czernia-boys, want midweeks herinner ik mij een brilscore in Oostende.

PVW.