verslag BELOFTEN GEVEN VROEGE VOORSPRONG GEMAKKELIJK UIT HANDEN.

Gelijktijdig met de belofteninterland op de Freethiel tussen België en Ijsland, werkten op Puyenbeke de beloften van Waasland-Beveren hun derde competitiewedstrijd van het seizoen af. Tegenstander was KAA Gent dat meteen naar de keel werd gegrepen door een gretig WB dat reeds na 9 minuten werd beloond voor zijn vliegende start. Filipe met de assist en Beliaev die knap scoorde. De jongens van Tim Bavré hadden de smaak te pakken en gingen nog even door op hun elan, maar na 21 minuten stonden de bordjes weer in evenwicht. Een Gentse hoekschop werd prachtig in de winkelhaak gekopt. De mannen van Tim Bavré voetbalden nog enkele kleinere kansen bij mekaar, maar dat was onvoldoende om een goeie Gentse portier in gebreke te stellen. Een mooie bezoekende combinatie door het centrum van de defensie leverde in de 37ste minuut de 1-2 op via het aanstormende Gentse talent Benito Raman. Het antwoord van WB liet amper een paar minuten op zich wachten, maar een unieke kans werd door een betrouwbare Gentse sluitpost verhinderd. Op slag van rust lag een te korte terugspeelbal aan de basis van een rake counter zodat de 22 acteurs naar de thee mochten bij een ietwat overdreven 1-3 tussenstand.

Troy Rensing en Timothy De Smet bleven in de kleedkamers voor de tweede helft en in de 56ste minuut klommen de Buffalo’s naar 1-4. Mistasten van de enige A-kernspeler van WB Sam Vermeylen op een hoekschop, werd zonder pardon afgestraft. In de 71ste minuut moest Michiel Clippelaer een ongrijpbare Raman foutief afstoppen waardoor de 1-5 op strafschop een feit was. Waasland-Beveren had de verdienste bij deze kansloze achterstand nog een aantal goeie doekansen af te dwingen, maar de doelman van Gent toonde zich maandagavond nagenoeg onklopbaar. Naast Raman, waren verder ook Belic, Stijn De Smet en Sumahoro uit de Gentse A-kern van de partij. Waasland-Beveren begon scherp, zakte na 20 minuten weg en ging vooral door enkele individuele fouten kopje onder. Het goeie begin langer doortrekken en de individuele missers bannen, dat zijn de werkpunten voor Tim Bavré naar volgende wedstrijd toe en die heeft plaats maandag 17 september om 19.30 uur op het veld van KV Mechelen.