StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Nog even stilstaan bij de promotie.
Het interlandvoetbal beheerst voorlopig de actualiteit en het is nog iets te vroeg om voor te beschouwen over de match in Genk. Daarom nog heel even stilstaan bij die fantastische maand mei waarin de promotie naar de Jupiler Pro League werd gerealiseerd.

Toen ik zondagnamiddag in de wagen zat afkomende van een bezoekje aan de champagnestreek, hoorde ik op Radio1 een live-verslag van de wedstrijd Westerlo-Aalst. Verslaggever Jos Willems haalde de Westelse grote man Herman Wijnants aan de microfoon en wat mij van dit interview is bijgebleven is de klaagzang van Wijnants over hoe moeilijk/ondankbaar het wel is om in tweede klasse te overleven. Als ik dit hoorde uit de mond van een sluwe vos als Wijnants die het klappen van de zweep als geen ander kent, realiseer ik mij pas nu ten volle de waarde van het winnend afsluiten van de eindronde.
Met concurrenten als Eupen, Westerlo en Oostende in de eindronde en ploegen als Antwerp, Lommel en Wezet in de reguliere competitie, mag dat best een huzarenstukje worden genoemd. Velen voelen zich geroepen om die fel begeerde stap naar eerste te zetten, maar blijkbaar zijn weinigen uitverkoren om hun droomambitie waar te maken. Blijven stilstaan is achteruit gaan wordt wel eens gezegd, maar het besef dat het “fantastisch” was nog eens herinneren, kan volgens mij ook geen kwaad (vooral in een periode dat het allemaal net iets stroever verloopt dan gehoopt).

* Gewicht Boskamp wederom aanleiding voor hilariteit op RTL7.
Maandagavond was het weer gieren en brullen geblazen in de voetbaltalkshow op RTL7.
Vaste presentator Wilfred Gené werd in het ziekenhuis opgebeld waar zijn vrouw pas was bevallen. De gelegenheidspresentator liet zich graag informeren over de duur van de weeën die sinds zaterdag bezig waren en de latere bevalling. Het moest en zal ook wel zo geweest zijn, zwaar overkomen voor de prille mama en kersverse vader. Van die gelegenheid maakten René Van der Gijp en Johan Derksen graag gebruik om in het bijzijn van Bossie aan diens geboorte te herinneren. Volgens René had de moeder van Boskamp liefst 6 maanden weeën waarop Derksen repliceerde dat toen de dokter bij de bevalling zat te wachten op de nageboorte, plots een lading bamischijven naar buiten kwam.

PVW.