StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg GOEIE PRESTATIE TEGEN CERCLE IN GENK PROBEREN DOOR TE TREKKEN.

Het interlandvoetbal is weer achter de rug waardoor speeldag 7 vanavond met Kortrijk-Club Brugge, wordt aangevat. Voor Waasland-Beveren staat de moeilijke verplaatsing (zouden er gemakkelijke bestaan) naar KRC Genk op het programma. Genk kan thuis tot op heden een zeer mooi palmares voorleggen. De seizoensopener op de eerste speeldag verliep bijzonder spectaculair, maar de 6 goals werden netjes verdeeld tussen Genk en Cercle waardoor de puntenoogst beperkt bleef tot 1. Daarna wonnen de mannen van Mario Been op de valreep met 1-0 van Lokeren en met 2-0 tegen Zulte-Waregem. De balans is dus met 7 op 9 zeer positief, maar een onoverwinnelijke indruk hebben de Limburgers nog niet nagelaten. Het mocht zich gelukkig prijzen eerst met Benteke en nu met De Ceulaer over vlot scorende spitsen te beschikken die het verschil kunne maken. Mede door een waslijst aan blessures in de defensie, durft het achteraan wel eens rammelen en het is aan Plut en Badash om in die zone voldoende oorlog te maken en naar barstjes in de verdediging op zoek te gaan.
Op de vorige speeldag verbaasde Genk toch wel een beetje door, weliswaar met het nodige kunst- en vliegwerk, 2-2 gelijk te gaan spelen op het veld van Anderlecht.

Waasland-Beveren boekte op de zesde speeldag zijn eerste overwinning van het seizoen en dat smaakt naar meer uiteraard. Het was daarenboven, ondanks de beweringen van een anders sportief faire Bob Peeters, een verdiende overwinning, ook al moest Michaël Clepkens enkele keren de meubelen redden voor zijn maats.
WB speelde collectief een sterke wedstrijd en verheugende vaststelling was dat de recente nieuwkomers Shish en Badash, zich schijnbaar moeiteloos hebben aangepast. Echt benieuwd of beiden die lijn zaterdag in Genk kunnen doortrekken. Maar om uit de Crystal-arena punten mee te nemen, zal men als ploeg de handen in mekaar moeten slaan. Want waar Genk onmiskenbaar in verdedigend opzicht steken durft laten vallen, heeft het vooraan met De Ceulaer, Vossen en Kennedy behoorlijk wat offensieve weelde.

Twee weken geleden pakte WB thuis zijn eerste driepunter. Zouden de mannen van Dirk Geeraerd al voldoende ver staan om te doen wat in Brugge, Standard en Kortrijk niet lukte, nl. iets halen buitenshuis ? Het hangt natuurlijk niet enkel van de eigen prestatie af, want in Kortrijk werden we bestolen en in Luik kwam er zowel pech als scheidsrechterlijk falen bij te pas. Een puntje zou al schitterend zijn zaterdag, maar met die intentie mogen onze jongens niet aan de aftrap verschijnen.

Patrick Van Wesemael.